Fotbal international

Bătaie între suporteri la Melbourne după meciul Franța – Australia 4-1. Fanii francezi, loviți și scuipați de ultrașii ”Socceroos”. Video

Imediat după finalul întâlnirii Franța - Australia 4-1, mai mulți fani ai europenilor au fost bătuți la Melbourne de suporteri australieni.
23.11.2022 | 15:27
Bataie intre suporteri la Melbourne dupa meciul Franta  Australia 41 Fanii francezi loviti si scuipati de ultrasii Socceroos Video
Imediat după finalul întâlnirii Franța - Australia 4-1, mai mulți fani ai europenilor au fost bătuți la Melbourne de suporteri australieni. Sursă foto: codesports.com.au
ADVERTISEMENT

Campioana en-titre a debutat în forță la Cupa Mondială din Qatar, deși a început meciul foarte prost. ”Cangurii” au condus cu 1-0 după un gol în startul meciului venit după o accidentare groaznică a lui Lucas Hernandez.

Suporteri bătuți la finalul partidei Franța – Australia 4-1

Mii de oameni s-au adunat în Federation Square din Melbourne la orală locală 06:00 pentru a urmări prima partidă a formației lui Graham Arnold, dar rezultatul final Franța – Australia 4-1 i-a enervat la culme pe suporteri care s-au răzbunat pe un grup de fani francezi, luându-i la bătaie.

ADVERTISEMENT

Conform The Sun, violențele au început imediat după ultimul fluier al arbitrului sud-african Victor Gomes, atunci când o parte a suporterilor australieni, nervoși din cauza înfrângerii, și-au dezlănțuit furia asupra unui mic grup de francezi, care li se alăturaseră pentru a viziona întâlnirea.

Imagini dramatice îi arată pe ultrașii australieni smulgând un steag francez din mâinile adversarilor lor, lovindu-i cu pumnii și chiar scuipându-i. Fanii francezi au fost forțați să se adăpostească, în timp ce adepții ”Socceroos” aruncau cutii și sticle înspre ei.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine au intervenit pentru a opri încăierarea, dar nu au fost efectuate arestări. Un purtător de cuvânt al poliției Victoria a declarat că nu au fost depuse plângeri.

”Nu există loc pentru comportamentul violent sau antisocial în comunitate și sprijinim marea majoritate a fanilor sportului să sărbătorească această perioadă interesantă în spiritul potrivit”, a mai spus oficialul din poliție.

ADVERTISEMENT

Tunurile pe selecționerul Australiei

Presa franceză a jubilat după startul lansat al echipei lui Didier Deschamps. Mai cu seamă că, da, startul de meci le-a dat emoții. Jurnaliștii au scos în evidență dubla lui Giroud, care l-a egalat pe Henry, dar și prestația lui Rabiot, pe care-l consideră omul esențial al echipei în fața Australiei.

Fostul internațional Basarab Panduru l-a criticat dur pe selecționerul Australiei, Graham Arnold, după înfrângerea cu Franța, scor 1-4, pentru că i-a pus pe jucătorii săi să paseze mult prea mult.

ADVERTISEMENT

”Pandi” este de părere că jucătorii Australiei nu pot avea un joc de pase atât de elaborat și nu îl pot pune în practică mai ales împotriva unui adversar de calibru precum Franța, iar acest lucru s-a văzut în rezultatul final.

ADVERTISEMENT
Tags: