News

Bătaie la bordul unui avion care trebuia să decoleze de pe aeroportul Otopeni. Agenții de securitate au intervenit de urgență! Reacția oficială Tarom! VIDEO

18.07.2019 | 20:56
Bataie la bordul unui avion care trebuia sa decoleze de pe aeroportul Otopeni Agentii de securitate au intervenit de urgenta Reactia oficiala Tarom VIDEO

O bătaie în toată regula a avut loc la bordul unui avion Tarom care trebuia să decoleze de pe aeroportul Otopeni, cu destinația Cairo, Egipt. Însoțitorii de zbornu s-au putut înțelege cu o femeie care nu vorbea engleză și nici limba română. Aceasta se pare că avea prea multe bagaje și chiar blocase parțial accesul.

Bătaie la bordul unui avion Tarom, pe Aeroportul Otopeni

Mai mult, femeia nu a drit sp se mute de la locul ei, nici să-și strângă bagajele. Căpitanul aeroavei s-a văzut nevoit să cheme forșele de ordine. Femeia a refuzat să se supună cerințelor forțelor de ordine, așa că s-a trecut la evacuarea sa. În scandal a intervenit însă și soțul ei, iar situația a degenerat.

Toți agenții de securitate au sărit pe bărbat pentru a-l evacua și pe el, însă acesta a opus rezistență. Scenele par rupte parcă dintr-un film de acțiune. În scandal au fost la un pas să intervină și alți câțiva pasageri, nemulțumiți de modul de operare al forțelor de ordine. Imaginile au fost postate pe Facebook de un martor care la rândul său acuză folosirea exagerată și nejustificată a forței.

Gepostet von Viorica Hagagg am Mittwoch, 17. Juli 2019

Compania Tarom spune că femeia nu a respectat regulile internaționale

Într-un final, cei doi soți și copilul lor au fost scoși din avion. Ceilalți au reclamat că, în învălmășeală, unei femei i s-a făcut rău și a leșinat. Medicii sosiți la fața locului i-au acordat femeii priul ajutor, iar aceasta s-a simțit mai bine.

Compania Tarom a emis imediat un comunicat în care precizează că intervenția a fost una necesară, deoarece pasager a încălcat regulamentul internațional!

”Compania TAROM își exprimă părerea de rău față de situația creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementarile aviatice internaționale privind siguranța și securitatea pasagerilor. În situația de față menționăm următoarele: Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp.

Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuși să ajute în caz de urgență și să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înțeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare și instructiunile de deschidere a acelor uși; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situației existente în cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflati în apropierea ieșirilor de urgență li se face un instructaj pe care acestia trebuie sa fie capabili să îl înțeleagă. În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea si nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodata mentionăm ca locul pe care il ocupa nu ii fusese alocat si şi a refuzat să se identifice.

Pentru siguranta zborului si a pasagerlor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor in vigoare, rugand pasagera turbulenta sa se mute pe locul alocat la imbarcare. Mentionam ca pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pt care, conform procedurilor in vigoare au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului. Reiteram faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, prioritățile esențiale rămân siguranta și securitatea pasagerilor, a zborului și a echipajului”, precizează compania Tarom.

Tags: