Sport

Incidente grave în Liga 2! Ultrașii lui Petrolul i-au atacat pe rivalii de la U Cluj. Forțele de ordine au intervenit și s-a lăsat cu arestări. Video

Ultrașii celor de la Petrolul Ploiești s-au luat la bătaie cu galeria celor de la Universitatea Cluj înainte de meciul direct disputat pe stadionul „Ilie Oană”, iar incidentele au continuat și pe stadion.
19.03.2022 | 18:45
Incidente grave in Liga 2 Ultrasii lui Petrolul iau atacat pe rivalii de la U Cluj Fortele de ordine au intervenit si sa lasat cu arestari Video
Ultrașii celor de la Petrolul și U Cluj s-au luat la bătaie înainte și în timpul meciului de pe stadionul „Ilie Oană”
ADVERTISEMENT

Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj este derby-ul etapei din play-off-ul Liga 2, între primele două echipe din clasament, iar spiritele s-au încins încă dinaintea partidei.

Bătaie între ultrași înainte de Petrolul – U Cluj. Mai mulți petroliști au fost arestați

Gazdele i-au primit „așa cum se cuvine” pe ultrașii lui U Cluj care au făcut deplasarea la Ploiești, iar „lupii-galbeni” i-au atacat la intrarea în stadion, înarmați cu curele și bețe de steaguri.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Universității Cluj au ripostat imediat și au escaladat rapid gardul pentru a se lua la bătaie cu galeria Petrolului, însă Jandarmeria Română a intervenit rapid și a arestat mai mulți suporteri ploieșteni.

Pe stadion, atmosfera a fost una la fel de încinsă, iar suporterii au creat o super atmosferă pe stadionul „Ilie Oană”, unde a fost prezent și Constantin Budescu alături de copiii săi.

ADVERTISEMENT
Constantin Budescu, alături de copiii săi la meciul dintre Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj
Constantin Budescu, alături de copiii săi la meciul dintre Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj.

Incidentele au continuat și pe stadion, unde suporterii au aruncat cu scaune și petarde și au „spart” zona tampon

Incidentele au continuat și pe stadion, unde ultrașii celor de la Universitatea Cluj s-au urcat pe garduri și au aruncat cu scaune spre suporterii petroliști, dar și cu materiale pirotehnice, însă jandarmii au intervenit din nou.

Ulterior, suporterii lui Petrolul au penetrat zona tampon și au rămas despărțiți de cei de la U Cluj doar de un gard, iar jandarmeria a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene.

ADVERTISEMENT

Istoric lung al incidentelor între ultrașii lui Petrolul și U Cluj

În 2019, 20 de ultrași petroliști au atacat trei suporteri ai celor de la U Cluj cu bâte, lanțuri, cuțite și bastoane telescopice. Mașina celor trei suporteri ai lui U Cluj a fost oprită și vandalizată în localitatea Ciuta (Buzău), iar aceștia au fost bătuți cu bestialitate, pierzând steagul de gard al uneia dintre cele mai vechi facțiuni ale galeriei „șepcilor roșii”, „Ultra Curva Groapă”.

Suporterii petroliști au capturat steagul de gard al rivalilor
Suporterii petroliști au capturat steagul de gard al rivalilor.

Conflictul a continuat la meciul retur de la Ploiești, disputat pe 30 martie 2019, când ultrașii lui U Cluj au fost susținuți și de Peluza Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT

Războiul ultrașilor de la Petrolul și U Cluj a început în 2018, când 70 de suporteri ai „șepcilor roșii” au atacat 40 de „găzari” la o terasă din Cluj pe 23 septembrie 2018.

ADVERTISEMENT