Sport

Bătălia bugetelor! CSM București, mai bogată decât SCM Râmnicu Vâlcea! Ce sume învârt rivalele

04.03.2021 | 23:45
Batalia bugetelor CSM Bucuresti mai bogata decat SCM Ramnicu Valcea Ce sume invart rivalele
Bătălia bugetelor! CSM București, mai bogată decât SCM Râmnicu Vâlcea! Ce sume învârt rivalele. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea joacă în play-off-ul Ligii Campionilor. “Tigroaicele” au câștigat derby-ul din campionat de la Sf. Gheorghe cu 27-22 și sunt favorite la calificarea în sferturile de finală. Confruntarea este și o bătălie a bugetelor, capitol la care CSM București este net superioară. 

Bugetul echipei din Capitală este cel mai generos din Liga Națională. Câștigătoarea Champions League din 2016 are un buget de 3,5 milioane de euro, iar pretențiile șefilor sunt pe măsură. Obiectivul este calificarea în Final Four și câștigarea titlului, obiectiv ratat în ultimele două sezoane.

ADVERTISEMENT

Bătălia bugetelor! CSM București, mai bogată decât SCM Râmnicu Vâlcea

De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea are un buget de 2 milioane de euro. În ciuda fondurilor mai mici, echipa lui Florentin Pera a reușit în 2019 să sufle titlul CSM-ului. Anul trecut, la înghețarea clasamentului, Râmnicu Vâlcea era prima, la egalitate de puncte cu rivala din București.

CSM București domină însă întrecerea internă actuală. Echipa lui Adi Vasile merge ceas în Liga Națională cu 11 victorii din 11 meciuri, la 9 puncte de principala rivală. Cele două se întâlnesc în Liga Campionilor, pentru un loc în sferturi și ierarhiile nu mai contează într-un astfel de derby.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României și cel mai mare salariu din Liga Națională!

CSM București are în componență și cea mai bună jucătoare a României, Cristina Neagu. Interul stânga este și cea mai bine plătită handbalistă din Liga Națională, cu un salariu lunar de 17.500 de euro. Mai multe staruri de la CSM București au salarii cuprinse între 6 și 10.000 de euro.

De cealaltă parte, chiar dacă SCM Râmnicu Vâlcea nu se poate cu salariile oferite de CSM București, echipa are în componență cea mai bună jucătoare străină din Liga Națională, Kristina Liscevic, cea care a fost și premiată de FRH. În plus, nume ca Evgenija Minevskaja, Alicia Fraga Fernandez, Marta Batinovic sau Marta Lopez, pot oricând să creeze panică în apărările adverse.

ADVERTISEMENT

Rivalitate aprinsă în ultimii ani!

Rivalitatea dintre CSM Râmnicu Vâlcea și CSM București a fost aprinsă în ultimii ani. CSM-ul s-a descurcat mai bine pe plan european, însă în ultimii doi ani s-au dus mai multe trofee interne spre Râmnicu Vâlcea: 4 față de 2 CSM București.

Primul episod din duelul european dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se va consuma sâmbătă, 6 martie, de la ora 17:00, în Sala Traian. Returul se va desfășura în Sala Polivalentă, o săptămână mai târziu.

ADVERTISEMENT

CSM București a câștigat ultimul meci direct, 27-22 , cu SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Națională. Grație acestui succes, echipa lui Adi Vasile a luat o opțiune foarte bună pentru câștigarea campionatului.

  • 3.500.000 de euro este bugetul lui CSM București
  • 2.000.000 de euro este bugetul lui SCM Râmnicu Vâlcea

 

ADVERTISEMENT