Fotbal international

Câţi bani încasează Barcelona şi Real Madrid într-un sezon! Sumele sunt colosale

06.02.2019 | 18:07
Bătălia câștigurilor Barcelona - Real Madrid. Real Madrid a câștigat 750 milioane euro

FC Barcelona – Real Madrid, celebrul El Clasico al fotbalului spaniol, care are loc miercuri, 6 februarie, de la ora 22:00 în prima manșă a semifinalei Cupei Spaniei, are și o latură economică foarte importantă. Bătălia nu se poartă numai în plan sportiv, cin inclusiv în cel economic, unul, de altminteri, foarte important pentru bunul mers al treburilor pe termen lung.

Și la acest capitol cei care stau mai bine sunt galacticii de pe Santiago Bernabeu. Ba chiar stau cu adevărat cel mai bine din fotbalul mare, nu numai în fața rivalilor de o viață. Conform unui studiu foarte amănuțit și bine documentat, alcătuit de societatea de consultanță financiară Deloitte. Raportul se intitulează Football Money League.

Câţi bani încasează Barcelona şi Real Madrid într-un sezon! Bătălia câștigurilor a revenit galacticilor datorită performanțelor pe plan extern

Conform acestui raport Real Madridse află pe locul nu doar în fața Barcelonei, e vorba aici de veniturile din 2018, ci înaintea tuturor marilor cluburi, Manchester United, Manchester City și Bayern Munchen. Real Madrid a câștigat în 2018 750,9 milioane euro, cu 60 de milioane mai mult decât Barcelona, care se află pe poziția secundă. La un singur capitol Barca este peste Real, 145 de milioane euro, cu două milioane peste intrările lui Real.

grafic bani real - barcelona. Real a câștigat bătălia cu 60 de milioane euro avans
grafic bani real – barcelona. Real a câștigat bătălia cu 60 de milioane euro avans

Clasarea lui Real Madrid pe locul 1 este datorată succeselor din Champions League și din Campionatul Mondial al cluburilor. Cu un an în urmă Manchester United ocupa primul loc, dar faptul că englezii nu au mai reușit nici o performanță notabil la nivel european. La rândul lor catalanii nu au avut decât performanțe pe plan intern.