Fotbal intern

Reghe: “Fără URĂ pe teren!”. MM: “Ne INTERZIC fanii!”

Steliştii au răbufnit înaintea meciului de mîine cu Astra, programat la Giurgiu, cu începere de la ora 18.30. Preşedintele Valeriu Argăseală, managerul Mihai Stoica şi antrenorul Laurenţiu...
20.12.2013 | 14:22
Reghe Fara URA pe teren MM Ne INTERZIC fanii

Steliştii au răbufnit înaintea meciului de mîine cu Astra, programat la Giurgiu, cu începere de la ora 18.30. Preşedintele Valeriu Argăseală, managerul Mihai Stoica şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf au acuzat că giurgiuvenii pregătesc multe şicane, prima fiind chiar preţul aberant al biletelor (cel mai ieftin costă 100 de lei). Meme a dezvăluit că inclusiv membri din staff-ul Stelei care nu vor lua loc pe bancă, kinetoterapeutul Ovidiu Kurti şi ofiţerul de presă Cătălin Făinişi vor fi obligaţi să-şi plătească bilete dacă vor să intre la meci. Mai mult, Meme susţine că are informaţii că galeria “roş-albaştrilor” nu va fi primită pe stadion şi va avea parte de un tratament similar cu celor al suporterilor de la Petrolul, care au fost bătuţi de jandarmi înaintea partidei din Ghencea. Laurenţiu Reghecampf a făcut un apel la un joc curat: “Să nu fie ură pe teren”.

“Nu am mai întîlnit un preţ aşa exorbitant la bilete. Ne provoacă. Cei de la Astra nu au făcut în ultima vreme decît să aibă reacţii care acum sînt pe masa Comisiei de Disciplină. Au făcut aprecieri despre echipa noastră, indiferent dacă am jucat acasă sau în deplasare, dar noi nu am răspuns. Ba dimpotrivă, aşa cum o cere regulamentul, am depus o plîngere la Comisia de Disciplină. Astra, la rîndul lor, au depus şi ei o plîngere, dar nu este decît o copie după cea făcută de noi. Şi faptul că au pus un preţ la bilete nemaiîntîlnit în Liga I demonstrează că vor să instige şi să provoace. Nu am nimic cu Dinu Gheorghe, îl las să vorbească cît vrea. Dar, atît timp cît vor exista atacuri contra noastră, ne vom apăra. Vom face memorii. Nu cred că domnul Niculae a fost înjurat. Acolo este sectorul VIP şi cred că derbedeii nu-şi pot cumpăra bilete acolo”, a spus Valeriu Argăseală.

“Ce a vrut să spună Dinu Gheorghe atunci cînd în timpul jocului de pe Naţional Arena ne-a transmis că vom vedea noi arbitraj la Giurgiu? Din cîte am înţeles, suporterii noştri nu vor fi lăsaţi să intre pe stadion. Este în interesul fotbalului românesc ca suporterii să nu fie îndepărtaţi de la stadion. După ce se termină prima parte a campionatului le vom face oferte lui Bourceanu şi Tătăruşanu. Au variante, joacă pînă la final la Steaua sau pleacă mai devreme la alte echipe. Nu putem face reciprocitate cu cei de la Astra. Sîntem alături de Dan Roman. Oricînd, Dan Roman este binevenit la noi pentru a se recupera cu kinetoterapeutul nostru, cu care a lucrat la Mediaş”, a tunat Mihai Stoica.

“Bătălia se va da pe teren. Nu este normal ce au făcut cei de la Astra. Mă refer aici la declaraţiile date de ei. Nu cred că jucătorii mei s-au comportat nesportiv la ultimul meci. A fost doar acea fază cu Kapetanos. Aceste lucruri nu fac bine fotbalului românesc. Este foarte important ca jucătorii să iasă de pe teren victorioşi. Steaua merită să fie campioană. Sper ca jucătorii nostril să nu intre în jocul celor de la Astra. Sper să nu existe ură pe teren, să nu avem jucători accidentaţi. Şi eu, şi Isăilă, dorim să cîştigăm acest meci prin mijloace corecte. Nu sîntem la box sau la karate. Dorim să cîştigăm meciul doar pe teren. Steaua este o echipă foarte iubită, eu primesc mii de mesaje de la fani”, a spus Reghecampf.

“Avem o atmosferă bună la echipă şi vrem să ne bucurăm cu suporterii la finalul partidei de la Astra. Nu vrem să ne bălăcărim la televizor despre lucruri care nu au legătură cu fotbalul. Oare unde se va ajunge cu această atitudine? Cei de la Astra oare au vrut să se dispute aceste două meciuri? Nu sîntem obosiţi, sîntem chiar foarte bine după cum se vede! Sper să avem un arbitraj asemănător cu cel de etapa trecută. Cu siguranţă, după 90 de minute Steaua va fi echipa cîştigătoare”, a mai declarat Reghecampf.

“Jandarmeria şi firma de pază pot decide ca suporterii să nu intre pe stadion chiar dacă au bilet. Se poate înscena o chestie asemănătoare evenimentelor întîmplate cu cei de la Petrolul (n.red. Steaua-Petrolul 1-1). Nu dăm replică la atacurile care au venit, am făcut-o la rugămintea lui Gigi. Niciodată nu am fost mai mult atacaţi ca acum. Este al 33-lea meci pe care echipa noatră îl joacă din iulie pînă acum. Şi nu am pierdut decît trei partide: cu Chelsea şi Schalke. Astra este o echipă foarte bună, cu un conducător care îşi face foarte bine meseria. Pe mine mă înjură stadioane întregi, nu înţeleg ce a vrut să spună Ioan Niculae. Pe mine m-au înjurat zece mii de oameni în Giuleşti”, a comentat Mihai Stoica.

“Noi nu ne pretăm la golănii, sîntem la Steaua Bucureşti. Dinu Gheorghe  confundă cluburile! Pentru atmosferă, cînd eram antrenor la Chiajna am preferat să las stadionul să fie ocupat de 6000 de rapidişti, chiar dacă ne înjurau, în detrimentul posibilităţii de a avea 30-40 de oameni în tribune. Şi i-am bătut cu un gol în ultimul minut”, a declarat Reghecampf.

“Kinetoterapeutul şi ofiţerul de presă trebuie să-şi cumpere bilet. Sînt şicane pe care nu le înţelegem, noi le-am lăsat ofiţerul de presă la meci. Nu e nici o problemă, îşi vor cumpăra bilet. Nu vrem să se întîmple cum a fost în Giuleşti, la mascarada aia! Acum, suporterilor li se pregăteşte la fel! Sper să fim respectaţi, asta ne dorim. Noi respectăm adversarii, asta cerem şi noi de la ei. În meciul de sîmbătă o să se vadă că Tănase este cel mai bun jucător din România. Nimeni nu poate să mă convingă că nu e aşa!”, a completat Mihai Stoica.