News

Bătălie internă în USR, pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. Dan Barna și Mihai Goțiu, printre favoriți

02.07.2019 | 17:09
Batalie interna in USR pentru desemnarea candidatului la prezidentiale Dan Barna si Mihai Gotiu printre favoriti

Uniunea Salvați România a intrat deja în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile prezidențiale din iarna acestui an. În cursul zilei de sâmbătă, 13 iulie, membrii formațiunii politice aflate sub conducerea lui Dan Barna își vor desemna candidatul care va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Începe bătălia internă pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidențiale

În momentul de față, cele mai mari șanse pentru a deveni propunerea USR în alegerile prezidențiale ce vor avea loc în noiembrie 2019 pare să le aibă chiar liderul Dan Barna. În competiția internă au mai intrat atât senatorul Mihai Goțiu, cunoscut pentru reacțiile sale vehemente la adresa guvernării PSD-ALDE, dar și alți doi membri. Este vorba despre Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu.

USR este consecvent şi îşi respectă procedurile interne transparente pentru alegerea candidaţilor la toate tipurile de alegeri. Toţi membrii USR pot candida la alegerile interne, iar democraţia internă stabileşte câştigătorii. Cei patru membri USR care s-au înscris în competiţia pentru alegerea candidatului la prezidenţiale până la termenul limită votat de Comitetul Politic sunt preşedintele USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu şi alţi doi membri USR – Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă şi membru USR Ilfov, Dragoş Dinulescu este medic dentist şi membru în Biroul Judeţean USR Prahova” , se arată în comunicatul de presă dat publicității de reprezentanții USR.

Mihai Goțiu, senator USR, a intrat în cursa pentru a deveni candidatul formațiunii politice la prezidențiale. Sursa foto: Antena3
Mihai Goțiu, senator USR, a intrat în cursa pentru a deveni candidatul formațiunii politice la prezidențiale. Sursa foto: Antena3

Cine va fi candidatul USR pentru alegerile prezidențiale

Uniunea Salvați România a dat deja startul campaniei interne pentru desemnarea celui care va reprezenta partidul condus de Dan Barna în alegerile prezidențiale. Astfel, până la congresul național de sâmbătă, 13 iulie, care va reuni 500 de delegați din întreaga țară, în sânul formațiunii politice vor avea loc numeroase dezbateri și prezentări.

Dincolo de discuțiile demarate deja în interiorul grupării politice conduse de Dan Barna, în următoarea perioadă se vor purta negocieri și cu PLUS, pentru a stabili atât numele candidatului comun al alianței, cât și distribuirea funcțiilor la nivel local și central după alegerile parlamentare din 2020.