Sporturi

Bate vântul pe „Rod Laver”! Arena din Melbourne, aproape goală la meciul Simona Halep – Harriet Dart din turul doi al Australian Open

23.01.2020 | 10:25
Bate vantul pe Rod Laver Arena din Melbourne aproape goala la meciul Simona Halep  Harriet Dart din turul doi al Australian Open
ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă cu Harriet Dart în turul doi de la Australian Open și, chiar dacă apariția sportivei din România atrăgea de obicei un număr mare de fani în tribunele arenelor, situația este diferită pe „Rod Laver” din Melbourne.

„Rod Laver”, aproape gol la meciul Simonei Halep

Simona Halep joacă prima dată la această ediție a Australian Open pe arena „Rod Laver”, după ce meciul din runda inaugurală, câștigat în fața lui Jennifer Brady, s-a disputat pe „Margaret Court”.

ADVERTISEMENT

Jocul cu Harriet Dart, din runda a doua a turneului de la Melbourne, nu a atras un număr mare de spectatori pe „Rod Laver”, care are o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri. Înaintea tragerii la sorți, câștigată de Simona, care a ales să primească, pe imaginile surprinse de camerele de filmat s-au putut observa foarte multe locuri goale.

Simona Halep obișnuia să umple arenele din circuitul WTA indiferent de țara în care juca, însă meciul cu Harriet Dart, înaintea căruia pornește ca mare favorită, nu s-a bucurat de același interes din partea fanilor de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Totuși, în tribune și-au făcut apariția, ca de obicei, mai mulți suporteri români, ca și la meciul cu Jennifer Brady din runda inaugurală.

Simona Halep a jucat finala din 2018 pe „Rod Laver”

Arena „Rod Laver” a găzduit finala Australian Open din 2018, când Halep a reușit cea mai importanță performanță de la Melbourne. În urmă cu doi ani, Halep ajungea în ultimul act, însă avea să piardă în set decisiv în fața Carolinei Wozniacki.

ADVERTISEMENT

Până la finală, Simona mai jucase alte patru partide pe „Rod Laver” la ediția din 2018 a Australian Open, victoriile cu Destanee Aiava, Lauren Davis, Karolina Pliskova și Angelique Kerber.

În cazul unei victorii cu Harriet Dart (173 WTA), Simona Halep va juca în turul trei de la Melbourne împotriva câștigătoarei meciului dintre Danielle Rose Collins – Yulia Putintseva.

ADVERTISEMENT
  • 3 este locul ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA