Fotbal intern

“NAŞUL” Stelei e sigur: “Îi BATEM cu 2-0 în Supercupă! Dau GOL şi PASĂ de gol!”

Gabi Enache, mijlocaşul dreapta al Astrei, are un bilanţ excelent în două meciuri jucate împotriva Stelei. Fotbalistul a reuşit trei goluri şi o pasă de gol, dar a suferit mult că nu a putut...
17.06.2014 | 15:59
NASUL Stelei e sigur Ii BATEM cu 20 in Supercupa Dau GOL si PASA de gol

Gabi Enache, mijlocaşul dreapta al Astrei, are un bilanţ excelent în două meciuri jucate împotriva Stelei. Fotbalistul a reuşit trei goluri şi o pasă de gol, dar a suferit mult că nu a putut fi teren şi în finala Cupei României, pe care Astra a cîştigat-o la loviturile de departajare. Jucătorul vorbeşte şi despre relaţia cu patronul Ioan Niculae şi despre felul în care i-a luat faţa lui Măţel în primul unsprezece!

Gabi, ai dat trei goluri şi o pasă de gol în două meciuri cu Steaua. Te motivezi suplimentar în meciurile cu ei?

– Nu, eu dau maximum indiferent de adversar, dar uite că s-a nimerit ca împotriva Stelei să îmi iasă mai bine. Mă bucur că sînt naşul lor, dar sînt şi supărat că reuşitele mele nu au adus nici o victorie pînă acum. E un sentiment al naibii de ciudat să dai două goluri şi un assist într-o partidă, dar la final să nu te poţi bucura, că echipa ta pierde (n.r. – Enache face referire la meciul Astra – Steaua 3-4 din 2012).

În finala Cupei nu ai fost nici în lot. Ce s-a întîmplat?

– Dacă ai şti cîţi nervi am avut că nu am putut fi pe teren! Dar bine că au bătut băieţii şi am luat trofeul. Asta e mult mai important. Am avut o leziune musculară, îmi revenisem pînă la finală şi am vrut să intru cu orice preţ. Nu m-au lăsat însă cei din staff, spunîndu-mi că pot face ruptură musculară şi voi regreta după… Lasă, că mă revanşez în Supercupă! Vreau să joc, să batem cu 2-0 şi să dau eu gol şi pasă de gol!

“Cui nu-i place să fie apreciat de cel care-l plăteşte?”

După ce ai marcat în campionatul trecut, la 1-1, ai fost singurul lăudat de patronul Ioan Niculae. Ce a însemnat asta pentru tine?

– Enorm, îţi dai seama! Cui nu-i place să fie apreciat de cel care-l plăteşte? Domnul Niculae chiar m-a sunat a doua zi să mă felicite. Însă eu vreau să aibă mereu aceeaşi părere despre mine şi voi face totul pentru a juca în aşa fel încît să nu-l dezamăgesc.

Eşti mijlocaş dreapta, ai numărul 9, dar ai jucat de multe ori şi fundaş lateral. Cum te descurci?

– Domnul Isăilă m-a pus acolo. El avea nevoie de un fundaş dreapta după ce Măţel şi Bărboianu se accidentaseră la un moment dat şi m-a pus pe mine. Nu mai jucasem acolo vreodată, dar m-am descurcat bine. Chiar am reuşit să-i iau faţa lui Măţel cîteva etape şi cum el este cel mai bun pe post din ţară, îţi dai seama că a fost o mîndrie pentru mine!

În urmă cu doi ani ai fost foarte aproape de Dinamo, chiar înainte să semnezi cu Astra. A fost cea mai bună alegere?

– Clar! Ei nu mi-au dat atunci ce am cerut eu şi aşa am ajuns la Giurgiu. Mi-am dorit mult de tot să ajung la Dinamo, dar uite că am avut norocul să iau cea mai bună decizie a carierei şi sînt foarte fericit acum!

 

Tags: