News

Bătrân blocat pe o stâncă, în mijlocul râului. Puhoaiele au făcut prăpăd în ţară

Un bătrân a rămas blocat pe o stâncă în mijlocul râului lângă Comarnic, după ce puhoaiele au făcut prăpăd în România din cauza ploilor torențiale.
02.06.2023 | 18:38
Batran blocat pe o stanca in mijlocul raului Puhoaiele au facut prapad in tara
Bătrân blocat pe o stâncă, în mijlocul râului. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Astfel, un bătrân a rămas blocat pe o stâncă după ce un podeț s-a surpat și s-a trezit în apele râului Prahova, în timp ce traversa râul. Bărbatul în vârstă de 85 de ani a fost salvat de către pompieri, nefiind rănit în urma acestui incident. Operațiunea nu a fost simplă, pentru că bătrânul în vârstă de 85 de ani era înconjurat de ape tulburi.

Bătrân blocat pe o stâncă, în mijlocul râului

Conform News.ro, pompierii au vrut inițial să folosească o barcă pneumatică pentru a-l salva pe bărbat, însă au ajuns să asambleze un sistem de prindere ”cu cordițe”, pentru că vremea nu permitea alt scenariu. Din fericire, bărbatul a ajuns acasă la familie, cu toate că a trecut prin sperietura vieții sale.

ADVERTISEMENT

”Pompierii salvatori prahoveni au intervenit în urma cu puţin timp pentru salvarea unei persoane – un bărbat de 85 ani – care a rămas suspendată pe o stâncă în urma surpării unui podeţ în Comarnic, pe râul Prahova. Salvatorii au intervenit în cel mai scurt timp şi au reuşit să aducă la mal persoana în cauză”, a transmis ISU Prahova.

Bărbatul a fost preluat, imediat după salvare, de către un echipaj SMURD și acum se află în afara oricărui pericol. Potrivit sursei citate, mai multe drumuri au fost inundate în ultimele 24 de ore în zona stațiunii Sinaia și în zona localității Vărbilău, totul din cauza ploilor torențiale din această zonă.

ADVERTISEMENT

Potrivit anunțului oficial al reprezentanților ISU, DN71 a fost inundat la Sinaia, unde pompierii au fost solicitați pentru a scoate apa din două subsoluri cuprinse de ape. Mai mult, zona centrală a stațiunii Sinaia a fost inundată din cauza ploilor, astfel că traficul a fost îngreunat vizibil.

Mai mult, drumul județean 102 a fost blocat zeci de minute între Vărbilău și Slănic, iar pompierii încearcă să deblocheze drumurile cu ajutorul unui buldozer pus la dispoziție de autoritățile locale. Furtunile din ultimele zile au făcut ravagii în special în vestul României, acolo unde casele și străzile au fost inundate, grădinile au fost distruse de grindină și copacii au fost doborâți de vijelii puternice.

ADVERTISEMENT

Asta, în timp ce specialiștii ANM au emis mai multe coduri portocalii de furtuni, ploi torențiale și grindină, valabile în județe precum Arad, Caraș-Severin, Hunedoara sau Gorj. În aceste condiții pompierii au avut foarte mult de muncă și au fost prezenți în diverse localități pentru a ajuta oamenii să se lupte cu efectele vremii.

În Arad, o furtună a măturat totul în cale în municipiu, după mai multe ore în care județul s-a aflat sub cod galben de vreme proastă. Asta, în timp ce vântul a pus la pământ mai mulți copaci. Mai mult, locuitorii au văzut cu ochii lor cum străzile au fost inundate pentru că sistemul de canalizare nu a făcut față averselor de ploaie.

ADVERTISEMENT

”Toate utilajele Companiei de Apă Arad au fost mobilizate în această seară pentru a limita efectele furtunii și ale precipitațiilor abundente. 20 de angajați ai Companiei, cu vidanje, autospecialele tip WOMA și motopompe au intervenit în zona pasajului de pe strada Voinicilor și în zona centrului comercial Gemi Center pentru a evacua apa de pe carosabil. Stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă însă din cauza cantităților însemnate de precipitații, canalizarea a făcut cu greu față”, transmitea Compania de Apă Arad.

ADVERTISEMENT