News

Bătrân mort după ce a fost bătut și aruncat într-o fântână. Agresorul a fost internat la Psihiatrie

Un bărbat de 37 de ani este internat la secția de psihiatrie a spitalului din Botoșani după ce și-ar fi lovit unchiul de 63 de ani care, ulterior, a și murit.
17.01.2022 | 18:39
Batran mort dupa ce a fost batut si aruncat intro fantana Agresorul a fost internat la Psihiatrie
ADVERTISEMENT

Un bătrân de 63 de ani din satul Miorcani, comuna Rădăuți-Prut din Botoșani și-a pierdut viața într-un mod tragic. Mai exact, acesta a fost agresat și aruncat într-o fântână unde a murit de către o persoană cu probleme psihice.

Primele informații din acest caz indică faptul că bătrânul care și-a pierdut viața avea 63 de ani, iar cel care l-a agresat era un bărbat de 37 de ani, care îi era nepot, notează Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Aparent, bătrânul acceptase cu puțin timp înainte de tragedie să îl găzduiască și să îl îngrijească pe bărbatul de 37 de ani. Cu toate acestea, în seara de 13 spre 14 ianuarie, între cei doi ar fi izbucnit un conflict care a degenerat în violențe.

În cele din urmă, bătrânul și-ar fi pierdut cunoștința în urma loviturilor primite de la nepot, dar și în urma impactului cu obiectele din camera în care s-a desfășurat conflictul. După aceea, bărbatul de 37 de ani a decis să folosească o robă pentru a transporta trupul unchiului său în afara casei.

ADVERTISEMENT

După cum explică prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia, bărbatul a decis să își transporte unchiul inconștient la câteva sute de metri de casă, la un puț. Ulterior, bătrânul a fost aruncat în acea fântână.

Alertați de dispariția bătrânului, vecinii acestuia au încercat să afle ce s-a întâmplat, iar suspiciunilor acestora au căzut asupra nepotului. Inițial, acesta ar fi încercat să le explice faptul că unchiul său ar fi plecat de acasă.

ADVERTISEMENT

Vecinii nu au avut încredere în explicațiile oferite de către nepot și au decis să cheme poliția. “Cel în cauză a fost găsit la domiciliu, însă nu a opus rezistență”, a explicat Delia Nenișcu, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Ulterior, trupul bătrânului a fost recuperat din fântâna în care a fost aruncat și cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

ADVERTISEMENT

Un istoric de violențe și probleme psihice

După realizarea primelor cercetări, oamenii legii au aflat despre conflictul dintre unchi și nepot, dar și despre faptul că informațiile oficiale indică faptul că cel de-al doilea ar suferi de probleme mintale.

În urma acestor informații, procurorii au decis internarea bărbatului de 37 de ani în secția de Psihiatrie a Spitalului “Mavromati” din Botoșani pentru realizarea unei expertize medico-legale.

“Având în vedere concluziile expertizei, cel în cauză va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a adăugat prim-procurorul Valeriu Chihaia.

Cercetările realizate de către procurori în urma deschiderii dosarului penal în cazul morții bătrânului de 63 de ani au arătat faptul că nepotul acestui avea, pe lângă un istoric de probleme psihice, și o condamnare pentru o tentativă de omor.

Aparent, această tentativă de omor ar fi avut loc în urmă cu mai mult de zece ani. Și în acel caz, ținta ar fi fost o rudă de-a nepotului, mai exact o bunică. Mai exact, bărbatul ar fi vrut să o otrăvească.

Pentru această tentativă de omor, bărbatul a fost judecat și condamnat, judecătorii considerând că el a avut discernământ atunci când a vrut să își otrăvească bunica. Ulterior, el ar fi încercat chiar să se sinucidă.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”