News

Bătrân, urcat în dubă de jandarmi pentru că nu purta mască: „Dacă vreți să ne batem, ne batem”

21.02.2021 | 15:00
Batran urcat in duba de jandarmi pentru ca nu purta masca Daca vreti sa ne batem ne batem
ADVERTISEMENT

Un bătrân a fost încătușat și urcat în duba poliției pentru că nu purta mască și a refuzat să se legitimeze când i s-a cerut acest lucru de către jandarmi. Bătrânul participase la un protest împotriva legii vaccinării obligatorii, desfășurat sâmbătă în fața Parlamentului.

După o scurtă perioadă în care jandarmii au încercat să-l convingă pe bătrânul, care susținea că este ofițer MApN în rezervă, să se legitimizeze, oamenii legii au fost nevoiți să folosească forța pentru a-l putea amenda pe protestatar.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost filmat de o altă participantă la protestul din Parcul Izvor, care i-a acuzat pe jandarmi de comportare abuzivă.

Jandarmii l-au încătușat pe bătrân și l-au urcat în dubă

Când bărbatul a fost oprit de jandarmi, el i-a acuzat pe aceștia că-i vânează pe participanții la protest. „Ca să fie treaba treabă, eu sunt ofițer în rezervă al Armatei Române în rezervă. Vreți să ne batem? Hai să ne batem!”, a spus bătrânul pe un ton belicos.

ADVERTISEMENT

În pofida insistențelor jadarmilor, a refuzat să prezinte un act de identitate. „Iei filmarea, mă identifici, apoi mă citează la poliție,  chem un avocat și se rezolvă, nicio problemă!”, a continuat bătrânul. Femeia care filma incidentul i-a luat partea bărbatului, iar jandarmilor le-a spus că sunt „slugi obediente”.

Profitând de implicarea femeii în discuție, bărbatul s-a îndepărtat cu pași repezi însă jandarmii l-au urmărit și au fost nevoiți să-l culce la pământ și să-l încătușeze pe respectivul cetățean.

ADVERTISEMENT

Ulterior, bărbatul a fost băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție, unde a fost amendat cu 1000 de lei, „pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 și Legii 61/1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, potrivit precizărilor Jandarmeriei Bucureşti.

Potrivit Gândul, bărbatul spune că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor împotriva jandarmilor.

ADVERTISEMENT