News

Bătrână de 86 de ani din Mehedinți, căzută într-o fântănă. Intervenție a Grupului Special de Salvatori al ISU

Un elicopter SMURD Black Hawk a fost trimis la Mehedinți, la o operațiune specială de salvare a ISU, după ce o bătrână a căzut într-o fântână
06.07.2024 | 21:50
Batrana de 86 de ani din Mehedinti cazuta intro fantana Interventie a Grupului Special de Salvatori al ISU
Intervenția specială a ISU București în Mehedinți. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O intervenție specială a echipajelor de salvare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost declanșată sâmbătă seară, după ce o bătrână de 86 de ani a căzut într-o fântână. Potrivit primelor relatări, femeia este în viață, la o adâncime de 25 de metri.

Bătrână, căzută într-o fântână. Intervenție specială a ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a trimis o echipă specială de intervenție în satul Gârla Mare din Mehedinți, acolo unde o bătrână de 86 de ani, a căzut într-o fântână. ISU a precizat că la fața locului a fost trimis o echipă specială, din Grupul Special de Salvatori.

ADVERTISEMENT

ISU București a precizat că echipajul, format dintr-un ofițer și șase subofițeri, este specializat în intervenții de extragere a persoanele din medii ostile vieții. Echipajul de șapte specialiști a fost trimis la fața locului cu un elicopter SMURD Black Hawk.

„O echipă de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucuresti-Ilfov, Grupul Special de Salvatori, formată dintr-un ofițer și șase subofițeri, specializați în intervenții de extragere a persoanele din medii ostile vieții, urmează să se deplaseze în localitatea Gârlă Mare, cu un elicopter SMURD Black Hawk aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI.

ADVERTISEMENT

Solicitarea vine ca urmare a unei situații de urgență generată de căderea unei persoane în vârstă de 86 de ani într-o fântână”, se arată într-n comunicat de presă al ISU București, transmis sâmbătă, în jurul orelor 19.00.

Bătrâna, prinsă la o adâncime de 25 de metri

Potrivit sursei citate, bătrâna, care este în viață, a rămas blocată la o adâncime de circa 25 de metri, fiind deasupra apei, prinsă de o pompă submersibilă din fântână. Din imaginile transmise de către cei de la ISU se poate vedea că diametrul fântânii nu este foarte mare, cât antebrațul unui om.

ADVERTISEMENT

„Din informațiile pe care le deținem până la acest moment, persoana se află la o adâncime de aproximativ 25 metri, fiind ancorată de o pompă submersibilă, la suprafața apei, conștientă”, se mai arată în comunicatul ISU București.

Cei de la ISU au mai precizat că la fața locului au intervenit inițial mai multe echipaje ISU Mehedinți cu o autospecială de intervenție la dezastre, dar și cu un excavator. În imaginile publicate de cei de la ISU pe Facebook se poate observa că aceștia au coborât un furtun dar și o lanternă pentru lumină în fântână.

ADVERTISEMENT

„La acest moment, echipele operative ale ISU Mehedinți intervin cu o autospecială pentru intervenția la dezastre, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, dar și un buldoexcavator”, se mai arată în comunicatul ISU. Autoritățile au mai precizat că intervenția în acest caz este încă dinamică, urmând să revină cu noi informații.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!