News

Bătrâni tâlhăriți și maltratați în două cămine private din București. Patru persoane au fost arestate

O rețea infracțională formată din șapte persoane agresa și șantaja bătrânii din două cămine din sectorul 6 pentru a le lua banii acestora, inclusiv prin transferuri bancare.
16.07.2022 | 17:13
Batrani talhariti si maltratati in doua camine private din Bucuresti Patru persoane au fost arestate
Patru persoane au fost arestate pentru 30 de zile/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a anunțat că patru angajați a două cămine private de bătrâni din Sectorul 6 au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuiți că au sechestrat, agresat şi şantajat mai mulţi vârstnici pentru bani, informează News.ro. a anunţat Poliţia Capitalei.

Un director de bancă a tras semnalul de alarmă

Doi dintre cei patru angajaţi au fost prinşi când au obligat un bătrân să transfere 65.000 de lei din contul său în contul societății la care lucrau.

ADVERTISEMENT

Joi, 14 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, şantaj, tentativă la înşelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual şi uz de fals”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Indiciile privind existența grupării infracționale au apărut pe 27 martie când o persoană în vârstă, însoțită de alte două persoane a venit în sucursala unei bănci pentru un transfer banca.

ADVERTISEMENT

Comportamentul celor trei persoane a provocat suspiciunile directorului respective sucursale, care a chemat poliția.

Poliţiştii au prins în flagrant două persoane, un bărbat şi o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societăţii la care bănuiţii erau angajaţi. Femeia şi bărbatul au fost conduşi la sediul subunităţii de poliţie pentru audieri”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Bătrânii erau agresați și șantajați

În urma anchetei demarate atunci s-a descoperit că, în perioada septembrie 2021- iulie 2022, șase femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, angajaţi la două cămine private de bătrâni din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-au lipsit de libertate în mod ilegal şi i-au santajat în vederea obţinerii unor bunuri.

Perchezițiile realizate joi au adus noi probe în dosar, iar trei femei și un bărbat de 40 de ani au fost arestați pentru 30 de zile. Parchetul a contabilizat în dreptul lor și a celorlalți membri ai rețelei 17 infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracţiuni de purtare abuzivă, 5 infracţiuni de şantaj, o tentativă de înşelăciune în formă continuată, o infracţiune de tâlhărie, fals intelectual şi uz de fals.

ADVERTISEMENT

Poliţia Capitalei mai precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se  mai spune în comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: