News

Bătrânii din Neamț care au abuzat sexual o fetiță de 10 ani, lăsați în libertate

04.12.2020 | 22:03
Batranii din Neamt care au abuzat sexual o fetita de 10 ani lasati in libertate
Bătrânii din Neamț care au abuzat sexual o fetiță de 10 ani, lăsați în libertate Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Piatra Neamț au decis, în cursul zilei de astăzi, 4 decembrie, încetarea cercetării în arest preventiv pentru bătrânii care au abuzat sexual o fetiță de 10 ani. Bărbații cu vârste de 66, 75, 81 şi 87 ar fi săvârșit infracțiunile în anii 2019 și 2020.

Faptele acestora au ieșit la iveală în timpul unei alte anchete în cadrul căreia un alt bătrân din localitate era cercetat de abuz sexual asupra aceleiași copile.

ADVERTISEMENT

Magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au hotărât ca trei dintre cei patru indivizi să fie cercetați în arest la domiciliu, iar cel de al patrulea să fie lăsat în libertate, fără alt tip de măsură preventivă. Bărbații au ajuns în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acuzați de săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată.

Bătrânii din Neamț care au violat o fetiță de 10 ani, lăsați în libertate

Astfel, Petre Trăscăuanu, de 75 de ani, Ioan Balmuş, de 87 de ani și Grigore Ţăpuc, în vârstă de 81 de ani, vor fi cercetaţi în stare de arest la domiciliu, iar Ion Măriuţa, de 66 de ani, o să fie lăsat în libertate.

ADVERTISEMENT

„Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Ion Măriuţa,dacă nu este arestat în altă cauză. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 Cod procedură penală, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 04.12.2020 şi până la data de 02.01.2021 inclusiv, pentru următorii inculpaţii: – Ioan Balmuş, Grigore Ţăpuc, Petre Trăscăuanu, arestaţi prin încheierea nr. 52/DL din 01.12.2020, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Piatra Neamţ în dosarul nr. 10222/279/2020.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaiilor B.I., Ţ. G. MI T.P., dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză şi plasarea acestora în executarea măsurii prevetive a arestului la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Cod procedură penală, impune inculpaţilor B.I, Ţ.G. MI T.P. obligaţia de a nu părăsi imobilele în care locuiesc, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se va afla cauza, măsura arestului la domiciliu urmând a fi executată la locuinţele inculpaţilor(…)”, este decizia magistraților, potrivit Antena3.

Minora violată este singurul copil al unei familii cu o stare materială precară și în care părinții nu prea se înțeleg, izbucnind scandaluri pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Din cercetările anchetatorilor a ieșit la iveală că minora a fost ademenită de bărbații respectivi cu sume mici de bani.

ADVERTISEMENT

După ancheta desfăşurată de Direcţia de Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamț și implicarea primăriei din localitate, micuța a beneficiat de consiliere psihologică.

Articolul 218 din Codul Penal spune că „raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârșit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-și exprima voința sau profitând de această stare, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, iar dacă victima este minoră „pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

ADVERTISEMENT
Tags: