Fotbal international

Bătut şi cu maşina carbonizată! Incredibila experienţă trăită de un fotbalist al lui Brest

23.07.2020 | 13:45
Batut si cu masina carbonizata Incredibila experienta traita de un fotbalist al lui Brest
ADVERTISEMENT

Fotbalul francez a fost singurul din campionatele de TOP 5 care a decis să nu mai reia competiţia, în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus, motivând că starea de sănătate a jucătorilor este mai importantă decât pierderile financiare.

Noul sezon va începe pe 23 august şi pentru a mai domoli din nemulţumirile cluburilor, grav afectate de faptul că nu s-a mai reluat campionatul, pierzând astfel mulţi bani din drepturile TV, se va începe direct cu partide la care stadioanele vor fi deschise.

ADVERTISEMENT

Nu vor fi acceptaţi mai mult de 5.000 de spectatori pe stadion la fiecare meci, dar oricum este un important pas înainte pentru o intrare într-o oarecare normalitate, dacă mai poate fi vorba de aşa ceva.

Abia transferat la Brest a trăit cea mai şocantă experienţă

În aceste condiţii, cluburile au început să pregătească noul sezon. Transferurile s-au făcut în limita posibilităţilor materiale şi acum Ligue 1 se află în faza meciurilor amicale, premergătoare noului sezon.

ADVERTISEMENT

Brest este una dintre echipele mici din prima divizie franceză, care are ca obiectiv de fiecare dată doar menţinerea în eşalonul de elită. Şi aici au avut loc câteva transferuri menite să întărească lotul în perspectiva unui sezon în care gruparea bretonă e văzută ca fiind una dintre cele care va lupta în zona de jos.

Nu se ştie cum a ajuns în zona celui mai rău famat cartier din Brest

Unul dintre noii veniţi  este fundaşul Pierre Gabriel Ronael, sosit din Bundesliga, de la Mainz. Abia ajuns de câteva zile în oraşul breton, noua achiziţie a avut parte de o experienţă absolut şocantă.

ADVERTISEMENT

Nu se ştie din ce motive jucătorul în vârstă de 22 de ani a ajuns într-o seară în inima celui mai rău famat cartier din Brest, acolo unde îşi fac veacul delicvenţii şi care este evident evitat de localnici, tocmai pentru că s-au petrecut prea multe episoade periculoase pentru viaţa oamenilor.

Jucătorul a fost bătut şi maşina incendiată

Ronael s-a trezit înconjurat de un grup de tineri, o parte dintre ei mascaţi, care au sărit pe el, lovindu-l şi încercând să îl trântească la pământ. Fotbalistul a reuşit să scape fugind, însă nu a avut cum să mai ajungă la maşina cu care venise.

ADVERTISEMENT
Jucător abia transferat la Brest, bătut şi cu maşina carbonizată! Incredibila experienţă trăită de Pierre Gabriel Ronael. Foto: Le Monde.fr

Aceasta a fost imediat preluată de delicvenţi, dar nu pentru a fi furată sau dezmembrată, ci pur şi simplu pentru a se transforma în câteva minute într-o mare de flăcări, care au făcut din ea un morman de fiare carbonizat. Poliţia a deschis imediat o anchetă, iar clubul a dat un comunicat prin care condamnă cu fermitate cele întâmplate.

ADVERTISEMENT