Life

Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la bază alte ingrediente

Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua ar putea fi una revoluționară. Are la bază alte ingrediente, dar efectul e similar.
07.05.2024 | 09:21
Bautura care are un gust mai bun decat cafeaua Te trezeste instant dar are la baza alte ingrediente
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O băutură care va apărea în curând pe piață are un gust mai bun decât cafeaua. E făcută din alte ingrediente, dar are un efect similar. Și e de așteptat ca multă lume să opteze de acum pentru ea.

Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua

Cafeaua este băutura adorată de români și nu numai. O ceașcă de cafea dimineața poate fi o adevărată plăcere pentru unele persoane. A devenit deja un obicei, iar cei mai mulți români nu-și pot imagina o zi fără o cafea fierbinte.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru unii, băutul cafelei e deja o dependență. Există însă și alternative pentru cafea. Unele ceaiuri spre exemplu pot avea un efect similar, iar la fel și alte băuturi care au la bază plante. Avem totuși și noutăți.

Este vorba despre cafeaua sintetică, despre care se spune că ar avea un gust mai bun decât cafeaua reală. Cum a apărut aceasta și care e motivul? Se pare că defrișările masive, dar și salariile mici ale fermierilor, pot amenința producția de cafea.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform estimărilor, până în 2050, odată cu evoluția schimbărilor climatice, terenurile unde este cultivată cafeaua ar putea avea de suferit. Tocmai din acest motiv, se caută soluții din timp.

Conform celor de la The Wall Street Journal, companii mari au folosit știința alimentară și biotehnologia pentru a crea o alternativă la cafeaua obișnuită. Sunt folosite deșeuri agricole reciclate, sâmburi de curmale, dar și năut.

ADVERTISEMENT

Din ce ar putea fi făcută cafeaua sintetică

Iar clienților este promisă o băutură care are un gust mai bun decât cafeaua normală. Și se fac în continuare pași mari în această industrie. Exemplu este chiar faptul că una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, Cargill, a semnat recent un acord pentru a deveni ”distribuitorul exclusiv între întreprinderi al produselor fără cacao și fără nuci ale producătorului de cafea fără boabe Voyage Foods”.

Ce efect va avea acest lucru în următorii ani? Odată cea cafeaua tradițională devine mai rară, evident că o să fie și mai scumpă Astfel, cel mai mulți clienți vor opta pentru alternativa mai ieftină, adică o cafea sintetică. Chiar și așa, gustul rămâne în centru atenției.

ADVERTISEMENT

Iar acesta este doar începutul. Se pare că nici cremele care au la bază nuci, cacao și alune nu vor mai avea o viață așa de lungă. Exemplu este chiar decizia luată de Voyage Foods. Compania vinde deja o alternativă Nutella, dar fără nuci și fără cacao.

„O boabă de cafea verde nu are niciun gust asemănător cu cel al unei cești de cafea pe care o bem și de care ne bucurăm. Experiența pe care o avem de la cafea sau de la ciocolată este într-adevăr determinată de procesul folosit pentru a le produce”, a spus directorul executiv al companiei, Adam Maxwell.

ADVERTISEMENT