Băutura care crește riscul de accident vascular cerebral. Este consumată de foarte mulți oameni care nu cunosc riscurile. Un studiu realizat în urmă cu ceva vreme, pe 26.000 de persoane, a scos la iveală această mare problemă.
Licoarea care poate provoca accident vascular cerebral. E printre preferatele românilor, care nu îi știu adevăratele pericole. Specialiștii de la Institutul canadian de cercetare în domeniul sănătății populației au spus despre ce este vorba.
Acești experți au examinat obiceiurile alimentare a 26.000 de oameni. La final cercetătorii au aflat că berea este cea mai nocivă pentru creierul uman. Din păcate, băutura de orice fel poate duce la neplăceri uriașe.
Consumul de bere crește riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 21 la sută și de accident vascular cerebral hemoragic cu 73 la sută. Oamenii de știință transmit că alcoolul, indiferent de tipul său, trebuie consumat în cantități limitate.
În general, consumul de alcool, indiferent că este vorba de bere, vin sau băuturi spirtoase, crește riscul de hemoragie cerebrală cu 50 la sută. Această cifră diferă în funcție de tipul de alcool consumat de fiecare persoană în parte.
Alcoolul are un impact negativ asupra creierului uman, lucru evidențiat de Murray A. Mittleman, autorul unui studiu de debut al accidenului vascular cerebral (SOS), realizat în Boston, Massachusetts, Statele Unite ale Americii
„Impactul alcoolului asupra riscului de accident vascular ischemic pare să depindă de cât și de des beți. Dovezile privind consumul excesiv de alcool sunt consistente: atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, crește riscul de accident vascular cerebral.
Dar descoperim că este mai complicat cu consumul de alcool în cantități mici până la moderate”, a declarat Murray A. Mittleman, potrivit Express. Imediat după consumul de alcool crește presiunea sanguină, iar trombocitele devin mai lipicioase.
Aceste modificări în organism cresc posibilitatea formării unui cheag. „Este posibil ca riscul crescut tranzitoriu de accident vascular cerebral cauzat de consumul moderat de alcool să fie depășit de beneficiile pe termen lung pentru sănătate”, a mai spus specialistul.