Care este cea mai bună băutură recomandată pentru ficatul gras non-alcoolic. Este simplu de preparat acasă, însă, românii nu sunt adepții ei.
Cu siguranță ai auzit, măcar odată, de boala ficatului gras non-alcoolic. Așa cum îi spune și numele, aceasta este o afecțiune tipică ficatului și se manifestă prin acumulare excesivă de grăsime în celulele hepatice. De obicei, boala ficatului gras non-alcoolic este asociată și cu sindromul metabolic și cu obezitatea.
Pentru a ține sub control această afecțiune, soluția este una simplă. Și anume, adoptarea unui stil de viață sănătos și prioritizarea alimentației echilibrate. În plus, mai poți încerca să consumi și o băutură banală, dar care face minuni pentru ficatul gras non-alcoolic.
Ceaiul verde este una dintre cele mai eficiente băuturi care luptă împotriva acestei afecțiuni. Consumat cu regularitate, ceaiul verde reduce efectele acestei afecțiuni și contribuie la menținerea sănătății ficatului.
Ceaiul verde este o sursă importantă de compuși polifenolici, dintre care cea mai importantă este epigalocatechina. Acești compuși au rol antioxidant, antiinflamator și sunt capabili să reducă lipidele.
Boala ficatului gras non-alcoolic poate fi accentuată de stresul oxidativ și de inflamația din organism. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă consumul de ceai verde. Acesta are proprietăți de reducere a inflamației hepatice, iar antioxidanții lui neutralizează radicalii libere.
În plus, ceaiul verde este aliatul de nădejde în lupta împotriva colesterolului ”rău” LDL, reducând nivelul său. Astfel, aceasta previne depunerea excesivă a grăsimilor pe ficat.
Pentru a beneficia din plin de efectele ceaiului verde, este recomandat consumul a maxim 3 căni pe zi. De asemenea, ceaiul trebuie să fie proaspăt. Consumul său în exces nu este deloc recomandat, mai ales dacă este sub formă de suplimente concentrate. Acestea sunt toxice, iar dacă sunt administrate eronat, pot duce la leziuni hepatice.
Pe lângă consumul de ceai verde, foarte importante mai sunt și alimentația echilibrată și activitatea fizică regulată. Împreună, toate fac echipă bună pentru menținerea sănătății ficatului.