Medicii stomatologi au mereu sfaturi prețioase pentru cei care doresc să aibă un zâmbet perfect. Aceasta este băutura care îți pătează dinții mai mult decât cafeaua. Experimentul a fost făcut de un bărbat care a devenit viral pe TikTok. Ce a dezvăluit acesta.
Un dentist din Beverly Hills, California, Statele Unite ale Americii, spune care este licoarea care dăunează danturii mai mult decât cafeaua. Specialistul, pe numele său Miles Madison, a luat în calcul doar câteva băuturi.
În cadrul studiului său a folosit cafea, ceai, cola și vin roșu. Cercetarea a fost realizată pe parcursul a 10 zile, perioadă în care dinții pe care i-a extras au fost lăsat ”la înmuiat” în una dintre aceste băuturi. Concluzia sa a fost extrem de simplă.
Mai exact, medicul stomatolog a observat care este licoarea care pătează cel mai mult dinții. Americanul, ce poartă denumirea de „tatăl gingiilor”, a tras concluzia că este vorba de o licoare complet surprinzătoare.
Acesta a dezvăluit că vinul roșu a produs cele mai multe dezastre. Dintele folosit de expert a fost ”vopsit” aproape în întregime în violet. De asemenea, neplăcerile au fost produse și în cazul rădăcinii și smalțului.
„Vinul roșu a pătat tot dintele. A pătat smalțul, rădăcina, pe tot. Cu siguranță, vinul roșu provoacă cea mai mare cantitate de pete”, a spus doctorul despre vinul roșu care strică dantura mai mult decât cafeaua, într-un clip pe TikTok.
„Este mult mai întunecat decât atunci când am început și mai ales suprafața rădăcinii, care nu are atât de mult minerale ca smalțul, s-a pătat cu adevărat”, a dezvăluit medicul despre cafea.
Rezultatele pentru ceai au fost asemănătoare cu cele de la cafea, însă nu la fel de semnificative. Stomatologul a declarat că rădăcina dintelui s-a pătat mai mult decât smalțul și a căpătat o nuanță mai deschisă de maro.
În plus, băutura carbogazoasă aleasă în cazul acestui experiment a avut un efect neplăcut asupra dintelui. I-a oferit o culoare mai închisă, dar în același timp a dus la daune majore și în structură, creând mici „gropi”. Acest lucru s-a întâmplat din cauza proprietăților acide pe care le are băutura.