Life

Băutura care îți pătează dinții mai mult decât cafeaua. Experimentul făcut de un bărbat care a devenit viral pe TikTok

Licoarea ce strică dantura mai mult decât cafeaua. Studiul realizat de un creator de conținut, devenit celebru pe TikTok.
13.01.2025 | 23:45
Bautura care iti pateaza dintii mai mult decat cafeaua Experimentul facut de un barbat care a devenit viral pe TikTok
Ce licoare strică dantura mai mult decât cafeaua. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Medicii stomatologi au mereu sfaturi prețioase pentru cei care doresc să aibă un zâmbet perfect. Aceasta este băutura care îți pătează dinții mai mult decât cafeaua. Experimentul a fost făcut de un bărbat care a devenit viral pe TikTok. Ce a dezvăluit acesta.

Ce licoare dăunează danturii mai mult decât cafeaua

Un dentist din Beverly Hills, California, Statele Unite ale Americii, spune care este licoarea care dăunează danturii mai mult decât cafeaua. Specialistul, pe numele său Miles Madison, a luat în calcul doar câteva băuturi.

ADVERTISEMENT

În cadrul studiului său a folosit cafea, ceai, cola și vin roșu. Cercetarea a fost realizată pe parcursul a 10 zile, perioadă în care dinții pe care i-a extras au fost lăsat ”la înmuiat” în una dintre aceste băuturi. Concluzia sa a fost extrem de simplă.

Mai exact, medicul stomatolog a observat care este licoarea care pătează cel mai mult dinții. Americanul, ce poartă denumirea de „tatăl gingiilor”, a tras concluzia că este vorba de o licoare complet surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Acesta a dezvăluit că vinul roșu a produs cele mai multe dezastre. Dintele folosit de expert a fost ”vopsit” aproape în întregime în violet. De asemenea, neplăcerile au fost produse și în cazul rădăcinii și smalțului.

„Vinul roșu a pătat tot dintele. A pătat smalțul, rădăcina, pe tot. Cu siguranță, vinul roșu provoacă cea mai mare cantitate de pete”, a spus doctorul despre vinul roșu care strică dantura mai mult decât cafeaua, într-un clip pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Care sunt efectele produse de celelalte băuturi

„Este mult mai întunecat decât atunci când am început și mai ales suprafața rădăcinii, care nu are atât de mult minerale ca smalțul, s-a pătat cu adevărat”, a dezvăluit medicul despre cafea.

Rezultatele pentru ceai au fost asemănătoare cu cele de la cafea, însă nu la fel de semnificative. Stomatologul a declarat că rădăcina dintelui s-a pătat mai mult decât smalțul și a căpătat o nuanță mai deschisă de maro.

ADVERTISEMENT

În plus, băutura carbogazoasă aleasă în cazul acestui experiment a avut un efect neplăcut asupra dintelui. I-a oferit o culoare mai închisă, dar în același timp a dus la daune majore și în structură, creând mici „gropi”. Acest lucru s-a întâmplat din cauza proprietăților acide pe care le are băutura.

ADVERTISEMENT