Life

Băutura care poate proteja inima. De câte ori trebuie să o consumi pentru a reduce riscul de boli cardiace 

Băutura care poate proteja inima atunci când e consumată cu moderație. De câte ori e bine să o consumi ca să reduci riscul de boli cardiace.
23.06.2024 | 16:42
Bautura care poate proteja inima De cate ori trebuie sa o consumi pentru a reduce riscul de boli cardiace
Băutura care poate proteja inima dacă este consumată cu moderație. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Băutura care poate proteja inima. Atunci când este consumată cu moderați, poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiace. Nu trebuie să fie consumată în exces, altfel poate provoca probleme mari.

Băutura care poate proteja inima dacă este consumată cu moderație. De câte ori o poți consuma

Consumul excesiv de alcool nu este recomandat din cauza problemelor pe care le poate provoca pentru organism. Un studiu arată, în shimb, că un pahar dintr-o băutură alcoolică pe zi poate avea beneficii pentru sănătate,

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la Spitalul General din Massachusetts, SUA. Acesta arată că un pahar de alcool pe zi poate contribui la reducerea riscului de afecțiuni cardiace.

Potrivit cercetării realizate, consumul de alcool scăzut până la moderat poate fi asociat cu riscul mai scăzut de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

În cazul femeilor, un pahar de băutură pe zi este suficient, În schimb, bărbații pot consuma maximum două pahare pe zi. Această cantitate redusă de alcool contribuie la reduceri pe termen lung a semnalizării stresului în creier, informează The Guardian, citat de digi24.ro.

Pentru a putea determina efectul consumului ușor sau moderat de alcool asupra rețelei neuronale de repaus legată de stres, oamenii de știință au examinat peste 750 de persoane care au suferit anterior imagistică cerebrală.

ADVERTISEMENT

La persoanele care au consumat alcool ușor până la moderat, radiografiile creierului au arătat o semnalizare redusă a stresului în amigdală, adică regiunea creierului care e asociată cu răspunsurile la stres, comparativ cu cei care au consumat puțin alcool sau chiar deloc.

Totodată, în timp ce analizau eșantionul principal al studiului, de 50.000 de pacienți, cercetătorii au descoperit că un consum de alcool ușor până la moderat a fost asociat, la persoanele care au avut antecedente de anxietate, cu aproape dublul efectului de protecție împotriva bolilor cardiace, comparativ cu alții.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă consumi prea mult alcool

Pe de altă parte, experții au tras un semnal de alarmă privind consumul exagerat de alcool. Acesta este definit la mai mult de 14 băuturi alcoolice într-o săptămână.

Astfel, consumul exagerat de alcool este legat de riscul mai crescut de a dezvolta probleme cu inima. Pentru a evita eventualele probleme, este recomandat consumul ușor sau moderat.

Dar ce înseamnă, de fapt, o băutură pe zi, pentru a nu depăși consumul moderat de alcool? Potrivit normelor americane ale Institutului Național al Sănătății din SUA, o bere pe zi, cu 5% alcool, este suficientă. O altă variantă este consumul unui pahar de vin pe zi, cu 12% alcool.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink