Băutura care ”spală” rinichii, dar care este evitată de majoritatea românilor. Este o alternativă sănătoasă la alcool. Medicii nutriționiști o recomandă pentru proprietățile pe care le are asupra organismului uman.
Mihai Dobra, doctor în științe medicale și medic specialist urologie, a dezvăluit despre ce este vorba.
Expertul a explicat că este o băutură pe care oamenii o evită, în general, însă care poate fi băută cu mare încredere. Aceasta este berea fără alcool care joacă un rol interesant în tratarea nisipului care se acumulează la rinichi.
Mai mult decât atât, hidratează foarte bine corpul, în timp ce berea cu alcool are efect invers. Aceasta din urmă nu ajută deloc la diminuarea nisipului, ceea ce înseamnă că este o diferență foarte mare între cele două.
„Dacă berea poate trata?! Poate cea fără alcool. Berea fără alcool face o formă de hidratare. Alcoolul funcționează invers. Alcoolul face și deshidratare în plus”, a spus medicul Mihai Dobra pentru dcmedical.ro.
„Unul dintre principalele beneficii ale berii fără alcool în contextul nisipului la rinichi este efectul său diuretic. Consumul de lichide care stimulează producția de urină poate ajuta la «spălarea» rinichilor, facilitând eliminarea nisipului sau a pietrelor mici.
Berea fără alcool, având un conținut ridicat de apă, contribuie la acest proces de hidratare și diureză. În plus, unele tipuri de bere fără alcool pot conține minerale, precum potasiu și magneziu”, a mai spus doctorul, mai arată sursa menționată.
Cu această ocazie specialistul a mai explicat că berea fără alcool are un conținut ridicat de apă. Așa se face că băutura este recomandată pentru hidratare și pentru aplicarea unui efect diuretic asupra organismului.
Pe de altă parte, doctorul susține că licoarea, deși este banală, trebuie consumată cu moderație. O femeie poate consuma zilnic circa 2,7 litri de lichide pe zi, în timp ce bărbaților li se recomandă 3,7 litri de lichide pe zi.