Durerea de cap este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul oamenilor. De multe ori este chiar insuportabilă, iar dacă durează mai multe zile sau dacă apare adesea nu ezita să consulți un medic. De altfel, află că există o băutură prin care o poți combate dacă simți că nu e vorba despre ceva grav.
Pastilele sunt cele la care apelează cei mai mulți români când le dor capul. Imediat iau un paracetamol sau antinevralgic și așteaptă să scape de problemă. Însă, poate fi eliminată și prin remedii naturiste, care pot fi de folos întregului organism.
O băutură care se găsește în aproape orice magazin și care este zilnic cumpărată de români este utilă pentru a scăpa de durere de cap. Deși consumatorii sunt numeroși, puțini știu că berea este și un medicament natural pentru întregul organism, de fapt.
Atenție, nu ne referim la un consum exagerat de bere. Două halbe ar fi suficiente pentru a elimina problema. Cercetătorii de la Universitatea Greenwich, din Marea Britanie, au descoperit proprietățile berii în urma realizării unui studiu și inclusiv aceștia avertizează asupra unui consum moderat.
Cercertarea experților de la Universitatea Greenwich este publicată în The Journal of Pain și se bazează pe 18 studii precedente. Datele colectate arată că două halbe de bere au capacitatea de a reduce intensitatea disconfortului fizic cu 25%.
De asemenea, crescând concentrația de alcool din sânge cu aproximativ 0, 08% , berea oferă organismului ”o mică ridicare a pragului de rezistență la durere” și astfel contribuie la o ”reducere – între moderată și consistentă – a intensității durerii”, potrivit autorilor.
”Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensității durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecințelor potențial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătății.
Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”, a justificat medicul Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra și coordonator al studiului.
Aceeași echipă de specialiști de la Universitatea Greenwich din Londra spun că rezultatul studiului lor nu înseamnă că alcoolul este întotdeauna eficient, o metodă de a scăpa de anumite afecțiuni, mai ales dacă se face abuz de consum.