News

Băutură energizantă retrasă din magazinele din România. Conține o substanță extrem de periculoasă

O băutură energizantă a fost retrasă din magazinele românești. Aceasta conține o substanță extrem de periculoasă
09.09.2021 | 15:34
Bautura energizanta retrasa din magazinele din Romania Contine o substanta extrem de periculoasa
Băutură energizantă retrasă din magazinele din România. Conține o substanță extrem de periculoasă Sursa foto: Altex.ro
ADVERTISEMENT

Este vorba de un lot întreg al energizantului Hell Energy. 200.000 de doze trebuie retrase imediat din magazine.

Au fost emise șase alerte, de către inspectorii ANSVSA, cu privire la conținutul de oxid de etilenă. Cinci lanțuri de magazine au anunțat acest lucru.

ADVERTISEMENT

Băutură energizantă retrasă din magazinele din România. Conține o substanță extrem de periculoasă

Compania producătoare a anunțat rechemarea produsului Hell Energy Drink Focus, lotul L1161D01. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a unei informări primite cu privire la oxid de etilenă. Unul dintre furnizorii companiei a precizat că în compoziția materiei prime s-a depistat substanța respectivă.

„Conform analizelor efectuate la un laborator acreditat din Ungaria, oxidul de etilenă se află sub limita de detecție în produsul finit, băutura energizanta Hell Energy Drink Focus,” se arată în informare.

ADVERTISEMENT

„Rechemarea se referă doar la lotul mentionat. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme,” a mai transmis compania.

Cei ce au cumpărat produsul sunt sfătuiți să nu îl consume. Aceștia îl pot distruge sau returna la magazinul de unde l-au achiziționat. Banii se pot rambursa doar pe baza bonului fiscal.

ADVERTISEMENT

„Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze HELL ENERGY SRL. Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate,” a mai transmis compania.

Energizatul a fost retras din toate magazinele Cora, Mega Image, Auchan, Metro și Carrefor. Toate lanțurile de magazine au transmis informări cu privire la acest aspect.

ADVERTISEMENT

Multe astfel de alerte în ultimul an

Mii de astfel de alerte au fost emise la nivel european în ultimul an. Diverse produse ca înghețată, piper, ghimbir, șalotă, cafea, pâine sau prăjituri au fost retrase de pe piață.

Prima țară care a descoperit existența substanței periculoase, folosită ca pesticid sau dezinfectant, a fost Belgia, în semtembrie 2020. Semnițele de susan din India erau contaminate. Ulterior, Franța a anunțat și ea depistarea unui nivel periculos de oxid de etilenă la aproximativ 7.000 de loturi de produse alimentare.

Oxidul de etilenă depistat era în cantități infime. Totuși, experții au avertizat că consumul comulativ poate duce la tulburări cardiace și pulmonare. Este o substanță cangerigenă, lucru demonstrat, din acest motiv este interzis.

ADVERTISEMENT