Nutriționistul vedetelor, Mihaela Bilic, a spus care este băutura la modă de care nici nu vrea să audă. Foarte mulți oameni o consumă pe stomacul gol, în fiecare dimineață. Puțini sunt cei care știu că poate genera probleme mari de sănătate.
Mihaela Bilic are întotdeauna sfaturi bune pentru cei care o urmăresc pe rețelele de socializare. Recent, a discutat despre un trend care constă în consumul unei licori, dimineața, pe stomacul gol. Medicul susține că nu este deloc o metodă miraculoasă.
Îi îndeamnă pe oameni să nu mai fie naivi și să nu mai bea apă cu curcuma și lămâie. Această băutură nu topește grăsimea, așa cum promit cei care o promovează, ci dimpotrivă. Cauzează numeroase neplăceri de ordin medical.
„Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe aboment și nici piele mai frumoasă nu o să aveți. Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste.
Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.
Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetarieni și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorbția fierului alimentar”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Curcuma, atunci când este consumat în cantități mari, interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Mihaela Bilic arată că conținutul de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la oamenii sensibili.
Renumitul nutriționist nu recomandă acest condiment oamenilor care au probleme cu ficatul sau cu vezica biliară. Din păcate, aceștia riscă o criză. Pe de altă parte, ingredientul este ideal pentru diverse preparate culinare.
Acest condiment nu se consumă pe stomacul gol, însă dă culoare și gust în supe, curry, preparatelor care conțin legume și orez. De asemenea, curcuma se poate folosi la carne albă, pește, paste făinoase și cartofi.
În altă ordine de idei, Mihaela Bilic îi sfătuiește pe toți cei care suferă de artroză să adauge un vârf de linguriță de curcuma în felurile de mâncare pe care le gătesc. Acest truc ajută la scăderea inflamației din organism.