Life

Băutura naturală care îți curăță ficatul. Are un gust bun și trebuie consumată chiar înainte de culcare

Băutura naturală care îți curăță ficatul are un gust bun și poate fi preparată rapid acasă. Conține un ingredient cheie cu un efect neașteptat.
09.07.2024 | 11:20
Bautura naturala care iti curata ficatul Are un gust bun si trebuie consumata chiar inainte de culcare
Băutura naturală care îți curăță ficatul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Băutura naturală care îți curăță ficatul are un gust bun și poate fi consumată oricând într-o cură de detoxifiere. De asemenea, avantajul este că o poți face acasă, cu niște ingrediente foarte simple.

Băutura naturală care îți curăță ficatul

Ficatul este un organ extrem de important. Din păcate însă, nu multe persoane îi acordă o atenție atât de mare. Oboseala, stresul, viciile, dar și o alimentație nesănătoasă pot avea efecte devastatoare asupra sa.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate e important să știm că ficatul purifică sânge. De asemenea, poate combate diferite infecții. Iar spre deosebire de ale organe, el este singurul care se poate regenera. Pentru asta însă, e nevoie și de o curățare regulată.

Băutura naturală care îți curăță ficatul poate fi o opțiune bună. Aceasta are un gust bun și de asemenea, are la bază un fruct. Important este să știm pe care să îl alegem. Unele dintre ele fac minuni.

ADVERTISEMENT

Astfel, băutura naturală care îți curăță ficatul este în primul rând ceaiul de coji de lămâie. Acesta e bogat în antioxidanți. E recomandat însă să îl facem chiar noi și să nu achiziționăm din comerț pliculețe ori alte alternative.

Se curăță cojile de lămâie cu apă și bicarbonat de sodiu, iar mai apoi se bagă în 250 de ml de apă fiartă. Menționăm că aceasta este cantitatea pentru o coajă de lămâie. Infuzia trebuie lăsată cel puțin 10 minute înainte de a fi consumată.

ADVERTISEMENT

Cum să faci acasă ceaiul de coji de lămâie

Totodată, pentru cei care preferă o aromă mai dulce, e de preferat să adauge miere și nicidecum zahăr. Ceaiul de coajă de lămâie se consumă în fiecare zi, timp de trei săptămâni consecutive, cu 30 de minute înainte de somn.

Iar o altă alternativă pentru băutura naturală care îți curăță ficatul este ceaiul cu ghimbir și lămâie. Spre deosebire de cel anterior, acesta este unul mult mai complex. Ghimbirul îmbunătățește digestia și combate inflamația.

ADVERTISEMENT

Totodată, alături de lămâie, curăță atât ficatul, cât și bila. Pentru a prepara acest ceai e nevoie de o linguriță de pulbere de ghimbir, în 250 de ml de apă și de sucul de la o jumătate de lămâie.

Pudra de ghimbir se fierbe în apă 3 minute, apoi se mai lasă alte 10 minute. Între timp se adaugă sucul de lămâie. La fel ca și în cazul anterior, ceaiul se bea timp de trei săptămâni consecutive, cu 40 de minute înainte de culcare.

ADVERTISEMENT