Există o băutură naturală care te scapă de nasul înfundat. Se prepară din doar trei ingrediente simple, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. Aceasta poate de asemena să curețe și căile respiratorii.
Nimeni nu își dorește să fie răcit. Cu toate acestea, pot apărea și astfel de situații, în special în sezonul rece când sistemul imunitar este ceva mai slăbit, iar vremea poate și fi ea destul de schimbătoare. Din fericire însă, există soluții.
Dacă te confrunți cu un nas înfundat, ori ai probleme cu respirația din cauza răcelii, atunci trebuie neapărat să încerci această băutură. Are un efect imediat și totodată poate fi o alternativă pentru anumite tratamente medicamentoase, în unele cazuri.
Vorbim despre un ceai care te scapă de nasul înfundat. Acesta ajută de asemenea și la curățarea căilor respiratorii. Ingredientele sale sunt atât de puternice încât pot să amelioreze inclusiv tusea, spun specialiștii.
Asfel, dacă alegi să consumi acest ceai îți recapeți energia și scapi mai repede de răceală. De altfel băutura este cunoscută ca fiind un remediu tradițional, având în vedere beneficiile pe care le are. Din ce se face însă?
Ai nevoie de doar trei ingrediente și anume ceapă, miere, dar și lămâie. Deși la prima vedere combinația nu pare una interesantă, beneficiile pe care le are nu pot fi trecute cu vederea. Ceapa în primul rând e bogată în vitamina C, compuși sulfuroși, dar și antioxidanți.
Toate aceste ingrediente au efecte antimicrobiene și antiinflamatoare. Astfel, ceapa reduce inflamația din căile respiratorii, fluidizează mucusul și totodată stimulează și sistemul imunitar în lupta contra infecției.
Acesta este și motivul pentru care un ceai care conține ceapă te scapă de nasul înfundat și te ajută să respiri mai bine. La rândul ei, mierea e de mare ajutor pentru gâtul iritat. Aceasta are proprietăți antimicrobiene și calmante.
Astfel, poate calma gâtul uscat, reduce episoadele de tuse și pe lângă asta oferă și un gust mai bun ceaiului. De cealaltă parte, lămâia are vitamina C care stimulează sistemul imunitar și ajută corpul să combată răceala mai rapid.
Pentru a prepara acest ceai se folosește o ceapă medie, de preferat roșie, 500 ml apă, 1 – 2 linguri de miere, dar și sucul de la jumătate de lămâie. Modul de preparare este de asemenea simplu. Ceapa se curăță și se taie în bucăți mari.
Acestea se lasă la fiert 15 minute, până când lichidul devine auriu. Se strecoară apoi ceaiul și se lasă la răcit câteva minute. Ulterior se adaugă mierea, dar și sucul de lămâie, cât ceaiul este cald, dar nu fierbinte. E recomandat să fie consumată o cană de măcar două ori pe zi.