Băutura pe care mulți români o consumă fără să știe că le face rău. Doctorul Florin Bălănică nu o recomandă. Care sunt motivele pentru care îi sfătuiește pe consumatori să stea departe de ea pentru că nu este o alegere sănătoasă.
Licoarea băută des de oameni, dar care nu este indicată deloc de medici. Ce dezvăluie Florin Bălănică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, despre consumul ei de către cetățenii români și nu numai.
Această băutură este una care se cumpără destul de des de oameni. Mai exact, este vorba de siropul care se pregătește din diverse fructe și plante. Lichidul este unul concentrat, dulce și aromat care se bea împreună cu apă plată sau minerală.
În plus, siropul este folosit în prepararea băuturilor și în gastronomie. Din păcate, cadrele medicale susțin că nu este deloc bun pentru organismul uman. De aceeași părere este și cunoscutul medic care are o experiență de peste 22 de ani în medicină.
„Siropul înseamnă un mix de fructe care suferă un proces de fermentație în contact cu zahărul. Atunci, discutăm despre un zahăr concentrat care, dacă este consumat pe termen lung, duce la creșterea în greutate.
Nu recomand niciodată pacienților mei, în special copiilor, să consume siropuri naturale. Există și siropuri care sunt făcute cu înlocuitori de zahăr. Acolo, este aceeași indicație.
Studiile moderne arată că un consum constant de înlocuitori ai zahărului are același risc de depunere a grăsimii în zona trunchiului și implicit riscul de boală cardiovasculară”, a declarat Florin Bălănică pentru dcmedical.ro.
Medicul Florin Bălănică a subliniat că niciun aliment care se consumă în exces și pe termen lung nu face bine organismului. Doctorul a declarat că consumul de sirop poate duce la dezvoltarea unor boli cardiovasculare.
Majoritatea acestor băuturi au o cantitate foarte mare de zahăr, care nu este deloc indicat pentru sănătatea umană. Specialiștii mai spun că ele sunt bogate în calorii și pot duce la creșterea în greutate și probleme dentare.
În concluzie, cadrele medicale spun că siropul poate avea un impact negativ asupra sănătății generale pentru că nu aduce prea multe beneficii nutriționale. Siropurile sunt problematice și pentru persoanele care suferă de diabet.