Life

Băutura pe care nu trebuie să o consumi pe timp de vară. Medicul Vlad Ciurea îi avertizează pe români: ”Este periculoasă”

Băutura pe care ar trebui să o eviți cu orice preț vara. Are efecte grave asupra organismului, mai ales în zilele toride.
26.06.2024 | 22:16
Bautura pe care nu trebuie sa o consumi pe timp de vara Medicul Vlad Ciurea ii avertizeaza pe romani Este periculoasa
Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre băutura de care ar trebui să te ferești pe timpul verii. Sursa foto: Pixabay, Facebook
ADVERTISEMENT

Vara, hidratarea este esențială. Specialiștii recomandă consumul a minim 2 litri de lichide pe zi. Însă, care sunt lichidele recomandate în zilele toride și care sunt lichidele de care ar trebui să ne ferim.

Băutura de care ar trebui să te ferești pe timpul verii

Temperaturile ridicate din timpul verii ne fac să simțim mult mai des nevoia de hidratare. Lichidele sunt esențiale în zilele toride de vară, dar medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Acesta spune că nu toate lichidele sunt bune în zilele cu multe grade în termometre.

ADVERTISEMENT

Medicul i-a avertizat pe români să se ferească cât mai mult posibil de o anumită substanță pe timpul verii. Consumată în zilele cu multe grade în termometre, reprezintă un adevărat pericol pentru organism.

În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3 CNN, medicul Vlad Ciurea i-a sfătuit pe toți să evite consumul de alcool în zilele de vară. Chiar și o cantitate mică poate fi dăunătoare, a spus medicul.

ADVERTISEMENT

De multe ori, fără să știe, oamenii se expun unui real pericol atunci când consumă alcool în zilele toride de vară. Temperaturile ridicate, în combinație cu alcoolul nu fac decât să afecteze creierul.

Alcoolul, dușmanul organismului în zilele toride de vară

Medicul Vlad Ciurea susține că alcoolul îi poate face pe oameni imprevizibili, iar asta îi poate pune în pericol. Uneori, anumite mișcări greșite pot duce la accidente grave.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicului Ciurea, singurele băuturi din categoria alcoolicelor care sunt permise pe timpul verii sunt berea și băuturile alcoolice ușoare. În rest, alcoolul cu multe grade trebuie evitat cu orice preț.

”Cantități mici de alcool, în asociere cu căldura excesivă, ne fac să fim imprevizibili. (…) Nimeni nu este împotrivă, nici Guvernul, nici Parlamentul, s-a dat și decret, aveți voie o sticlă de bere rece în perioada de caniculă. Ne hidratează.”, a spus medicul, potrivit a1.ro.

ADVERTISEMENT

Alcoolul, indiferent de felul său, trebuie consumat în cantități moderate. Dacă se depășește doza recomandată, pot apărea diverse afecțiuni ale creierului, după cum susține și medicul Vlad Ciurea.

”Alcoolul distruge neuronii. Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală. Cum pot eu, în acel moment, să le spun că au băut alcool?”, a mai declarat medicul Vlad Ciurea.

Alcoolul nu trebuie evitat doar în zilele caniculare. Medicii recomandă ca acesta să fie consumat cu măsură, mai ales că poate duce la consecințe grave. Din păcate, România ocupă locuri fruntașe în topurile țărilor consumatoare de alcool.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați