Știai că nu e bine să consumi pe stomacul gol această băutură? Ulterior, respirația ta devine urât mirositoare. Dincolo de asta, te poți confrunta și cu stări de balonare, care te pot afecta pe parcursul zilei.
Pentru o stare de bine, dar și pentru un organism sănătos, este bine să ținem cont de anumite reguli esențiale. Sunt unele alimente care nu trebuie consumate pe stomacul gol, iar la fel și câteva băuturi.
Deși pot fi tentante la prima vedere, ulterior, ele ne pot da o stare neplăcută. Ne putem confrunta cu balonări, somnolență, dar și cu o stare accentuată de oboseală. Dincolo de asta, respirația noastră va fi și ea afectată.
Băutura pe care nu e bine să o consumi pe stomacul gol este cafeaua. Multe persoane însă nu țin cont de această regulă. Pentru mulți cafeaua face deja parte din rutina de dimineață, iar alții o consumă ca să se ”trezească” mai repede.
Specialiștii trag însă un semnal de alarmă și vorbesc despre efectele pe care cafeina le are asupra organismului. Aceasta stimulează stomacul să producă mai mult acid. Iar ulterior efectele se resimt.
Persoanele care beau cafea dimineață se pot confrunta cu stări de greață, dar și vărsături. Totodată, pot apărea arsuri la stomac, stare de balonare, iar respirația devine și ea una urât mirositoare.
Ce să faci însă dacă iubești cafeaua deși știi că această băutură nu e bine să o consumi pe stomacul gol? Nutriționistul Johanna Salazar recomandă o gustare mică, bogată în proteine, înaintea consumului de cafea.
Cu alte cuvinte, dacă mănânci ceva înainte să bei cafeaua, scapi de toate problemele. Acest detaliu te va ajuta să te bucuri totuși de băutura ta preferată, dar să eviți stările de balonare și respirația urât mirositoare.
Și tot pe stomacul gol nu e bine să bei nici sucuri carbogazoase, ori apă minerală. Acestea la rândul lor pot provoca instant stări de balonare, dar și disconfort, spun specialiștii. Totodată, e bine să evităm alimentele picante la primele ore ale dimineții.
„Majoritatea alimentelor picante conțin o substanță chimică numită capsaicină, care se leagă de receptori din tractul tău gastrointestinal. Acest lucru face ca organismul să creadă că a intrat ceva dăunător în tractul digestiv.
Iar asta va duce la creșterea producției de mucus și accelerarea digestiei pentru a elimina substanța. Aceasta poate declanșa mișcări digestive excesive, disconfort abdominal, scaune moi, urgență și diaree”, a explicat gastroenterologul din New York, Dr. Michael Schopis, conform DailyMail.com.