Fotbal intern

“OLTEANUL” Bawab şi-a fixat obiectivul: “Dacă ÎNVINGI STEAUA, cine îţi mai poate sta în cale?”

Tha'er Bawab este unul dintre cei mai în formă jucători de la CS Universitatea Craiova, fiind omul care a marcat cel mai frumos gol din etapa a 15-a, unde echipa sa a învins cu scorul de 2-0...
27.11.2014 | 02:01
OLTEANUL Bawab sia fixat obiectivul Daca INVINGI STEAUA cine iti mai poate sta in cale
ADVERTISEMENT

Tha’er Bawab este unul dintre cei mai în formă jucători de la CS Universitatea Craiova, fiind omul care a marcat cel mai frumos gol din etapa a 15-a, unde echipa sa a învins cu scorul de 2-0 echipa Rapidului. Atacantul în vîrstă de 29 de ani este un fotbalist crescut în curtea lui Real Madrid şi Barcelona şi este o prezenţă constantă în naţionala Iordaniei.

Ai avut evoluţii foarte bune în acest tur de campionat pentru CSU Craiova. Care este cheia?

– Nu ştiu ce să spun. Cred că atmosfera de la echipă mă face să am jocuri bune. Am mai jucat în România, apoi am ales să plec în Dubai ca să cîştig mai mulţi bani şi nu a fost prea bine pentru că acolo este cald  şi jucătorii nu sînt la fel de buni precum cei din România. A fost o perioadă grea pentru mine. Am ales Craiova şi nu îmi pare rău, aici sînt liniştit, nu sînt probleme cu banii.

ADVERTISEMENT

Joci mai bine la CSU Craiova decît la Gaz Metan Mediaş. Ce este schimbat?

– Aici am găsit o echipă unită, avem planuri mari pentru viitor. A fost greu pentru început să văd că ne aflăm pe ultimele locuri din clasament, dar uşor, uşor ne-am arătat valoarea. Pentru mine contează că am linişte la Craiova, nu am probleme cu banii şi nu mă gîndesc la greutăţi. CSU Craiova este o echipă mai mare şi mai bună decît Gaz Metan Mediaş.

“La anul vrem să cîştigăm campionatul!”

Sînteţi antrenaţi de doi foşti mari fotbalişti, cum decurg antrenamentele?

– Da, este important că sîntem antrenaţi de doi tehnicieni care au fost jucători mari ai României, cunosc fotbalul mai bine ca oricine şi este un plus pentru noi. Antrenamentele sînt normale, nu facem ceva în special, dar sîntem mai ambiţioşi.

ADVERTISEMENT

Cum sînteţi motivaţi înainte de un meci important?

– Noi sîntem motivaţi mereu. Toate meciurile sînt importante şi le tratăm cu multă seriozitate. Ne dorim să cîştigăm mereu.

Care a fost cel mai important gol marcat de tine?

– Hmm… dacă ai întreba alte persoane, ar spune de cel marcat împotriva lui Dinamo. Mie îmi plac mai multe, cel cu U Cluj a fost foarte frumos şi important, la fel şi cel pe care l-am marcat cu Rapid. În momentul golului nu am realizat, apoi am văzut cîteva reluări şi mi-a plăcut foarte mult.

ADVERTISEMENT

Ce obiective aveţi?

– Acum ocupăm locul 7, sîntem neînvinşi de 9 meciuri şi este important pentru noi. Formăm o echipă frumoasă. Ne dorim să terminăm sezonul pe primele locuri din clasament. Trebuie să o luăm încet, iar la anul, vrem să cîştigăm campionatul, totul este posibil.

“Steaua este favorită, dar în fotbal totul este posibil!”

Urmează meciul cu Steaua din sferturile de finală din Cupa României. Ce echipă este favorită să obţină victoria?

ADVERTISEMENT

E normal să fie favorită Steaua. Este o echipă cu jucători valoroşi, dar în fotbal totul este posibil. Noi o să luptăm ca să cîştigăm, jucăm acasă, atmosfera o să fie incendiară şi o să avem mulţi suporteri. Eu am mai cîştigat împotriva Stelei şi îmi doresc să cîştig şi acum.

Normal că ţi-ar plăcea să dai gol şi împotriva lor…

Da, îmi doresc foarte mult. Toţi jucătorii îşi doresc să marcheze împotriva Stelei. Dacă o să reuşesc să dau gol, o să mă bucur foarte mult.

Care crezi că este jucătorul cel mai periculos din echipa Stelei?

Este greu de spus. Au o echipă valoroasă şi sînt mulţi jucători care ar putea să fie periculoşi. Îl au pe Chipciu, de Sănmărtean ce să mai spun? Joacă foarte bine la vîrsta lui. Trebuie să fim foarte atenţi la Keşeru, a marcat foarte multe goluri şi este într-o formă foarte bună.

“Ne dorim să cîştigăm Cupa României!”

V-ar gîndit cum ar fi să ajungeţi în finala Cupei României şi să cîştigaţi trofeul?

– Da, ne gîndim că este posibil să cîştigăm cupa. Dacă o să reuşim să învingem Steaua, avem cele mai mari şanse. Învingi favorita, cine îţi mai poate sta în cale?

Ce echipă crezi că este favorită să cîştige campionatul?

Steaua. Nu se pune problema să se împiedice de o altă echipă. Este prea puternică în comparaţie cu celelalte.

Eşti şi jucător de naţională, cum este să joci pentru ţara ta?

Este diferit la echipa naţională.  Este foarte bine, avem o echipă bună şi sînt mulţi jucători care cresc foarte repede. Am jucat un meci important şi frumos cu Uruguay, chiar dacă am pierdut cu 5-0, pentru noi a fost un început.

Cum te simţi în România? Ţi-a fost greu să te acomodezi?

– Nu mi-a fost greu, mă simt foarte bine. Nu am avut probleme cu acomodarea, acum cunosc şi limba, şi obiceiurile de aici.

Soţia ta este mulţumită de viaţa din România? Mulţi străini pleacă din cauza soţiilor care nu doresc să locuiască aici.

– Soţiei mele îi place în România, este foarte liniştită.  Ea este însărcinată şi nu mai locuieşte aici, trebuie să fie supravegheată, apoi o să se întoarcă la Craiova. Nu mi-a spus niciodată că nu îi place în ţara voastră. Ne este foarte bine în România şi sîntem liniştiţi din toate punctele de vedere.

Ţi-ar plăcea să joci pentru o echipă importantă din Europa?

– Da, este normal, dar sînt realist şi ştiu că am o vîrstă destul de înaintată pentru lumea fotbalului. Dar orice este posibil, în Spania sînt jucători care au peste 30 de ani şi joacă la un nivel înalt.

Cum o să îţi petreci vacanţa?

O să merg în Spania, acolo trăieşte familia mea. Soţia este însărcinată şi vreau să îmi petrec cît mai mult timp cu ea. O să mă relaxez şi o să mă pregătesc pentru retur.

– a jucat 3 ani la Gaz Metan Mediaş, pentru care a marcat 24 de goluri în 83 de meciuri

– a crescut în curtea lui Real Madrid (2003-2004)

– 4 goluri a marcat în sezonul trecut de Liga 1 în 16 apariţii pentru Gaz Metan Mediaş

– 500.000 de euro este cota de piaţă a lui Bawab

ADVERTISEMENT