Fotbal international

Bayern a găsit succesorul lui Frank Ribery. Vine de la Inter şi a mai jucat în Bundesliga

11.08.2019 | 14:36
Bayern Ivan Perisic. Croatul de la Inter este urmaşul lui Frank Ribery

Bayern Munchen şi-a găsit, în sfârşit, succesorul lui Frank Ribery. După zece stagiuni petrecute de francez pe Allianz Arena în această vară a venit momentul despărţirii, împreună cu un alt veteran, olandezul Arjen Robben. Multă vreme conducerea bavarezilor a punctat totul pentru aducerea internaţionalul german Leroy Sane de la Manchester City, însă englezii nu au vrut şi în ultimele zile de mercato din Premier League, când au vrut să zică da s-a accidentat jucătorul şi afacerea a picat!

Bayern a găsit urmaşul lui Frank Ribery în Serie A!

Leroy Sane era obsesia lui Karl Heinz Rummenigge, care pentru prima dată în istoria clubului ar fi spart şi o sută de milioane euro pentru a-a duce la Bayern. Nu era însă şi cea a antrenorului Niko Kovac, care avea în calcule alte variante, mult mai puţin costisitoare şi de bună calitate. Şi-au amintit de ele şefii lui Bayern abia după ce afacerea Sane a picat definitiv.

Croat la origini Niko Kovac a lucrat la echipa naţională a ţării sale, pe care a şi reprezentat-o de multe ori ca jucător, înainte de se aşeza pe banca tehnică, cu doi dintre cei mai profesionişti fotbalişti cu care a avut de-a face: atacantul Mario Mandzukic şi mijlocaşul de bandă Ivan Perisic. Pe cei doi i-a cerut el la începutul verii conducerii lui Bayern.

Bayern Ivan Perisic. Croatul a mai jucat în Bundesliga, la Dortmund şi la Wolfsburg

Nu costă nici mulţi bani

Şi pe unul dintre ei îl va avea, sigur, începând din această săptămână. sub comandă. Este vorba de Ivan Perisic, jucător care nu intra în planurile lui Antonio Conte la Inter, pentru că a fost pus să joace în trioul din faţă. Croatul nu are probleme de adaptare la Bundesliga, pentru că a jucat la Borussia Dortmund şi Wolfsburg. Deocamdată, vine sub formă de împrumut, pentru 5 milioane euro, iar vara viitoare Bayern va trebui să mai achite 20 de milioane.

Pe Mario Mandzukic sunt însă şanse minime să îl putem vedea în atacul bavarez, alături de polonezul Robert Lewandowski, şefii lui Bayern considerându-i pe cei doi incomptabili. Însă Lewandowski personal a cerut să mai fie adus un atacant, pentru a se evita situaţia neplăcută în care el ar avea vreo accidentare şi ar trebui să lipsească.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri