Sport

Bayern, fără jumătăți de măsură în cazul lui Lewandowski. Ce sancțiuni riscă polonezul dacă nu se prezintă la reunire

Dacă FC Barcelona nu reușește să se înțeleagă cu Bayern până pe 12 iulie, Robert Lewandowski ar trebui să se prezinte la reunirea bavarezilor. În caz contrar riscă să plătească o amendă de peste 1,8 milioane euro.
05.07.2022 | 15:37
Bayern fara jumatati de masura in cazul lui Lewandowski Ce sanctiuni risca polonezul daca nu se prezinta la reunire
Lewandowski pare relaxat, la reședința sa din Spania, însă Bayern este gata să-l sancționeze dur dacă nu se va prezenta la reunire. Foto: instagram
ADVERTISEMENT

Telenovela Robert Lewandowski este departe de final. Jucătorul polonez este în vacanță, în Spania, și așteaptă ca FC Barcelona și Bayern să se înțeleagă și să oficializeze transferul. Însă, lucrurile trenează. Iar dacă nu se rezolvă până pe 12 iulie, data reunirii jucătorilor bavarezi, riscă să fie sancționat de către club.

Robert Lewandowski, în tribune sau chiar amendă între 1,8 și 3,6 milioane de euro

Lewandowski nu are certitudini în acest moment. Desigur, oficialii lui FC Barcelona l-au ținut permanent la curent cu demersurile pe care le fac pentru a grăbi procesul.

ADVERTISEMENT

Și aici vorbim nu doar despre operațiunile financiare, ci și despre ofertele înaintate către Bayern. Bavarezii însă, pentru moment, nu au acceptat vreuna dintre acestea.

Este și un război al nervilor. Cei de la Bayern știu că, atâta vreme cât catalanii nu au în cont banii pentru transferuri, aceștia vor încerca marea cu degetul. Și-atunci refuză pe bandă rulantă propunerile, așteptând-o pe cea finală, ultimativă.

ADVERTISEMENT

Între timp, Nagelsmann a dat startul pregătirilor cu jucătorii care nu au evoluat la echipele naționale. Ceilalți, ar trebui să ajungă, pe 12 iulie, pe Säbener Straße.

Între aceștia, și Lewandowski . Sau, în cazul în care polonezul va decide să nu se prezinte, așa cum s-a speculat în ultima vreme, acesta să-și asume consecințele.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Sport ne oferă o imagine legată de acestea, citând Sport1.de, care s-a consultat cu un avocat specializat pentru a afla ce sancţiuni ar putea adopta echipa bavareză.

Ei vorbesc despre o pedeapsă economică care poate varia între 1,8 și 3,6 milioane de euro. Un alt scenariu ar putea fi trimiterea lui Lewandowski în tribune.

ADVERTISEMENT

O variantă însă mai puțin probabilă, în opinia avocatului Dalinger: ”Bayern își dorește întotdeauna să aibă cea mai bună echipă posibilă.

Iar polonezul, pentru moment, face cu siguranță parte din această echipă. Conducerea clubului ar comite o nebunie dacă i-ar interzice să joace unui jucător de calibrul său în condițiile în care acesta este apt și poate evolua”.

ADVERTISEMENT