Oficial. Bayern a decis succesorul lui Heynckes! Cine vine din vară

Sorin Dumitrescu   
in Cele mai citite
13/04/2018, 15:09
Oficial. Bayern a decis succesorul lui Heynckes! Cine vine din vară GALERIE FOTO

UPDATE, ora 14:55. Bayern Munchen a anunţat că antrenorul croat Niko Kovac va fi din vară antrenorul lui Bayern Munchen. El îl va înlocui pe Jupp Heynckes, după ce acesta din urmă a declarat la începutul sezonului că nu va accepta să stea decât până la finalul sezonului. 


Jupp Heynckes a venit în timpul acestui sezon pe banca lui Bayern Munchen la solicitarea oamenilor din conducere pe care îi cunoştea bine de ani de zile, pentru a-l înlocui pe italianul Carlo Ancelotti, care pierduse clar comanda echipei. De la bun început tehnicianul cu care bavarezii au reuşit cea mai mare oerformanţă din istoria clubului în 2013, tripa Champions  League – campionat – Cupa Germaniei a explicat că acceptă să dea o mână de ajutor, dar numai până la final de sezon.

Trecut de 70 de ani Heynckes se retrăsese în liniştea familiei şi se ocupa cu grădinăritul, însă în momentul în care a fost solicitat să salveze corabia de la naufragiu nu a putut spune nu şi a venit, cu această condiţie ca din vară să revină la treburile casnice. Şefii lui Bayern şi l-ar mai fi dorit pentru încă măcar două sezoane, însă au promis să respecte înţelegerea, aşa încât au început să caute succesorul.

Heynckes l-ar fi vrut la Bayern pe Thomas Tuchel

S-a vorbit mult despre fostul antrenor al Borussiei Dortmund, Thomas Tuchel, preferatul şi al lui Heynckes, dar acesta a preferat Parisul. Şi tânărul revelaţie de la Hoffenheim, Nagelsmann, părea a fi în cărţi, mai ales că în acest sezon Bayern a transferat trei jucători de la acest club: Sulle, Rudy şi Wagner. Însă, alegerea a fost una nescontată pentru presa germană.

Heynckes va fi înlocuit cu Niko Kovac, actualmente la ocupanta locului 5, Eintracht Frankfurt. Fostul internaţional croat nu e nici el străin de Bayern, club la care a evoluat ca jucător în perioada 2001-2003. În vârstă de 46 de ani Kovac a fost înainte de Frankfurt selecţionerul Croaţiei.

Închide ×