Bayern Munchen a încheiat anul cu cifre impresionante! Jucătorii lui Heynckes au doborât noi recorduri

Bayern Munchen a începutul anul sub comanda lui Carlo Ancelotti, dar în urma unei revolte venite din partea jucătorilor conducerea a decis să îl readucă pe veteranul Jupp Heynckes.
30.12.2017 | 17:26
Bayern Munchen a incheiat anul cu cifre impresionante Jucatorii lui Heynckes au doborat noi recorduri

Bayern Munchen a încheiat anul fără înfrângere în Bundesliga pe teren propriu, fiind primul an din 2013 în care reuşeşte această performanţă. Bavarezii au câştgat 13 şi au remizat în alte trei meciuri în acest an. David Alaba a  avut şi el un an excelent, fiind singurul jucător din campionatul german care a izbutit să înscrie de trei ori din lovitură liberă.

Jupp Heynckes a revenit în octombrie la Bayern Munchen pentru a patra oară în carieră. Niciun alt antrenor din Bundesliga nu avut atâtea mandate la un singur club. Bayern Munchen a devenit în luna mai singura echipă din Germania care a reuşit să obţină cinci titluri consecutive în competiţia internă. Jupp Heynckes a revenit cu o victorie spectaculoasa, 5-0, împotriva lui Freiburg şi doar Udo Lattek a izbutit un succes mai categoric la primul meci pe banca lui Bayern, în 1970, într-o partidă câştigată cu 6-0 în faţa lui Aachen.

Neuer, Heynckes şi Lewandowski au bifat noi borne istorice în 2017 pentru Bayern Munchen

Lewandowski a ajuns la 92 de goluri în Bundesliga pentru Bayern, fiind al doilea cel mai bun marcator din afara Germaniei pentru trupa bavareză. Arjen Robben, colegul polonezului, are 93 de reuşite, fiind lider la acest capitol.

Manuel Neuer a bifat 100 de meciuri fără gol primit în tricoul lui Bayern Munchen în Bundesliga. Portarul echipei naţionale a avut nevoie de doar 183 de meciuri pentru a atinge această bornă, un nou record în campionatul german. Precedentul record îi aparţinea lui Olver Reck, fost portar la Werder Bremen, cel care a avut nevoie de 232 de jocuri.

Franck Ribery a deventi stranierul cu cele mai multe meciuri pentru Bayern în runda cu numărul din acest sezon. Francezul a bifaz 366 de partide pentru trupa bavareză şi la depăşit pe Hasan Salihamidzic. Heynckes a celebrat victoria cu numărul 500 pentru Bayern din postura de antrenor şi jucător în etapa a 12-a.