Fotbal international

Bayern Munchen a stabilit un record istoric în fotbalul european. Real Madrid a fost detronată

25.09.2020 | 21:51
Bayern Munchen a stabilit un record istoric in fotbalul european Real Madrid a fost detronata
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen, supercampioana Europei, a stabilit un record istoric în fotbalul European după victoria în fața Sevillei de la Budapesta.

Giganții bavarezi, sub conducerea tehnică a lui Hansi Flick, au devenit forța numărul 1 din fotbalul internațional în doar 10 luni.

ADVERTISEMENT

O dovadă concretă a ceea ce poate face un antrenor priceput când are la dispoziție un lot valoros format din jucători cu adevărat profesioniști.

Bayern Munchen a stabilit un record istoric în fotbalul european după meciul de la Budapesta

Bayern a devenit prima echipă, din primele 5 ligi  de fotbal ale Europei, care reușește o serie 23 de victorii consecutive, în meciurile oficiale, depășind astfel recordul deținut stabilit în 2014 de Real Madrid, cu 22 de victorii. De precizat este că atunci pe banca celor de la Real Madrid se afla chiar fostul antrenor al germanilor Carlo Ancelotti, în prezent antrenor în Premier League la Everton.

ADVERTISEMENT

Seria de invincibilitate a început după un egal contra celor de la RB Leipzig, într-o partidă desfășurată pe 9 februarie 2020 la Munchen, încheiată cu un scor alb, 0-0. Julian Nagelsmann, tehnicianul celor de la Leipzig, se poate lăuda că a fost ultimul antrenor care nu a pierdut cu Bayern. A urmat o serie incredibilă deschisă cu meciul câștigat la Koln, pe 16 februarie, scor 1-4. Lewandowski fiind omul care a deschis festivalul de goluri pe arena RheinEnergieStadion.

În toată această perioadă, Bayern Munchen a cucerit 4 trofee, Bundesliga, Cupa Germaniei, UEFA Champions League și Supercupa Europei, într-un sezon care va rămâne cu siguranța în cărțile de istorie ale fotbalului de înaltă calitate.

ADVERTISEMENT

Seria de victorii consecutive a lui Bayern Munchen

  1. Koln – Bayern 1-4
  2. Bayern – Paderborn 3-2
  3. Chelsea – Bayern 0-3
  4. Hoffenheim – Bayern 0-6
  5. Schalke – Bayern 0-1
  6. Bayern -Augsburg 2-0
  7. Union Berlin – Bayern 0-2
  8. Bayern – Eintracht Frankfurt 5-2
  9. Borussia Dormund – Bayern 0-1
  10. Bayern – Fortuna Dusseldorf 5-0
  11. Bayer Leverkusen – Bayern 2-4
  12. Bayern – Frankfurt 2-1
  13. Bayern – Borussia Monchegladbach 2-1
  14. Werder Bremen – Bayern 0-1
  15. Bayern – Freiburg 3-1
  16. Wolfsburg – Bayern 0-4
  17. Leverkusen – Bayern 2-4
  18. Bayern – Chelsea 4-1
  19. Barcelona – Bayern 2-8
  20. Lyon – Bayern 0-3
  21. Paris Saint-Germain – Bayern 0-1
  22. Bayern – Schalke 8-0
  23. Bayern – Sevilla 2-1 (ET)

Hansi Flick, elementul cheie în succesul lui Bayern, un club cu adevărat grandios

Echilibrat, inteligent, riguros, profesionist, calculat și un bun pedagog, acesta este Hansi Flick, omul care a preluat-o pe Bayern după demiterea lui Niko Kovac în noiembrie 2019. Venit la un club al cărui motto “Mia san mia”, este mai presus de orice. Bavarezii sunt unici, ei cad, se ridică, cuceresc o lume întreagă fotbalistică și o fac în timp ce, cu mândrie își păstrează identitatea fotbalistică. Suporterii, jucătorii și legendele sunt la mare preț în ochii clubului, împreună formează o adevărată familie, o stare de spirit care va đăinui căt există fotbal pe Terra.

ADVERTISEMENT

Flick este întruchiparea acestui club, reflexia profesionalismului pe banca tehnică. A pășit pregătit la cârma echipei, fin cunoscător al fenomenului acesta a adus gegenpressing-ul sau contra-pressingul la nivel de artă. A implementat jucătorilor cunoștiințele tactice necesare unei astfel de performanțe, împărțind terenul în 3 zone (ofensivă, mediană, defensivă) fiecare zonă compusă din încă două zone în care pressingul se efectuează în dublă intensitate, mai intens sau ponderat.

Kimmich, Lewandowski, Thiago, Alaba sunt doar câțiva din jucătorii care au stralucit sub comanda sa, Muller a renăscut, iar Neuer a redevenit cel mai bun portar al lumii. Încrederea răsplătită cu încredere a oferit, din plin, rezultate pe Allianz Arena.

ADVERTISEMENT