Sport

Barcelona şi Bayern Munchen sunt la cuţite! Cum a început “războiul” dintre cele două forţe ale Europei

Dincolo de ceea ce s-a întâmplat pe teren, unde Bayern a fost un coșmar pentru Barcelona, relațiile dintre cele două echipe rămân destul de tensionate.
22.01.2022 | 21:47
Barcelona si Bayern Munchen sunt la cutite Cum a inceput razboiul dintre cele doua forte ale Europei
ADVERTISEMENT

Potrivit presei germane, cele două mari cluburi nu trec prin cel mai bune momente. Tensiunea ar fi provocată de interesul lui Bayern Munchen pentru spaniolul Pedri și americanul Sergino Dest fără înștiințarea Barcelonei.

Oferta făcută de Bayern Munchen lui Pedri, startul războiului cu Barcelona

Campionii Germaniei, Bayern Munchen, îl urmăresc cu atenție pe mijlocașul Barcelonei, Pedri, iar bavarezii vor încerca să-l semneze în următoarea perioadă de transferuri.

ADVERTISEMENT

Debutul lui Pedri în echipa de seniori a Barcelonei nu a trecut neobservată. Bavarezii l-au abordat pe tânărul mijlocaș înainte ca acesta să-și prelungească contractul cu formaţia de pe “Camp Nou”, iar de atunci atmosfera a rămas tensionată între cele două echipe.

Barcelona și-a exprimat nemulțumirea față de tentativa lui Bayern, care l-a lăsat pe președintele clubului catalan, Joan Laporta, „din ce în ce mai iritat”. Liderii Germaniei sunt acuzați că i-au contactat pe Pedri și pe Sergino Dest fără a consulta Barcelona.

ADVERTISEMENT

„Este adevărat că Bayern i-a contactat pe jucătorii Barcelonei fără ca oficialii clubului să fie informaţi”, a spus un oficial al clubului catalan, pentru Sport1.

„Nu aș spune că relația dintre cluburi este foarte proastă, dar cu siguranță nu mai este ceea ce a fost înainte”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Bavarezii îl vor în continuare pe Pedri

În ciuda conflictului, Bayern va face o ofertă pentru Pedri în vară, deși știe că al său contract, pe care l-a semnat în octombrie 2021, are o clauză de eliberare de 1 miliard de euro.

Se crede că bavarezii vor profita de situația economică proastă a Barcelonei pentru a-l aduce pe tânărul de 19 ani din Spania.

ADVERTISEMENT

De când a intrat în prima echipă în sezonul 2020-2021, Pedri a devenit titluar al primei echipe. Mijlocașul a avut 53 de apariții în sezonul trecut – cele mai multe decât orice alt jucător de la club – în timp ce a apărut și în echipa Spaniei pentru EURO 2020.

Momentan, tânărul mijlocaș se recuperează după o accidentare pe care a suferit-o în timpul înfrângerii cu 2-3 a Barcelonei împotriva Athletico Bilbao în Cupa Spaniei, deși Xavi a asigurat că nu e nimic îngrijorător .

În ceea ce privește un transfer la Bayern Munchen, este foarte puțin probabil ca Barcelona să dea curs oricărui fel de oferte, mai ales din partea campioanei Germaniei.

ADVERTISEMENT