Bayern Munchen-Borussia Dortmund nu a putut fi urmărit în Iran. Arbitrajul a fost motivul

Cosmin Crăciun   
în Fotbal international
01/10/2020, 18:34
Bayern Munchen-Borussia Dortmund nu a putut fi urmărit în Iran. Arbitrajul a fost motivul
Bayern Munchen-Borussia Dortmund nu a putut fi urmărit în Iran. Arbitrajul a fost motivul. Sursa foto: SportPictures.eu

Bayern Munchen-Borussia Dortmund nu a putut fi urmărit în Iran. Meciul s-a disputat în data de 30 septembrie și a contat pentru Supercupa Germaniei.

Partida nu a putut fi urmărită de telespectatorii din Iran, iar motivul este unul cu adevărat uimitor. Iranienii au refuzat să difuzeze meciul pentru că duelul a fost arbitrat de o femeie.

Este vorba desre Bibiana Steinhaus, o arbitră în vârstă de 41 de ani care s-a aflat, de altfel la ultimul meci al unei cariere care a început în 1999.

Bayern Munchen-Borussia Dortmund nu a putut fi urmărit în Iran. Din cauză că a fost arbitrat de o femeie

Nu doar televizarea partidei dintre Simona Halep și Irina Begu a provocat discuții aprinse în data de 30 septembrie. După ce englezii de la Eurosport au ales să televizeze alte partide de la Roland Garros în detrimentul celei care o implica pe favorita numărul 1 a competiției, și iranienii au luat o decizie bizară.

Partida Bayern Munchen-Borussia Dortmund trebuia să fie transmisă de televiziunea publică din Iran, însă acest lucru nu a mai fost posibil în cele din urmă. Iranienii au luat decizia să nu mai difuzeze meciul atunci când au aflat că la centru va fi o femeie îmbrăcată în pantaloni scurți, informează publicația spaniolă AS.

Decizia a fost aspru criticată de o publicație independentă din Iran, denumită Iran News Wire: „Televiziunea de stat iraniană nu va transmite Supercupa Germaniei așa cum fusese stabilit, deoarece arbitra Bibiana Steinhaus va oficia partida. Atât de misogin este acest regim”.

Televiziunea de stat din Iran este controlată de un grup de oameni extrem de conservatori și care vor să aplice la sânge regulile impuse de Islam. De aceea, televiziunea nu transmite sub nicio formă evenimente în care femeile apar cu picioarele descoperite.

Pentru arbitra Bibiana Steinhaus, partida Bayern Munchen-Borussia Dortmund a fost ultima a carierei. Arbitra a debutat în Bundesliga în 2017 și a oficiat 23 de meciuri, fără a arăta vreun cartonaș roșu. Ea nu a vrut să explice de ce s-a retras la doar 41 de ani și va continua să lucreze în poliție.

 

Închide ×