Fotbal international

Bayern Munchen, cea mai bună echipă a anului! Tenisul a dominat premiile Laureus

06.05.2021 | 23:12
Bayern Munchen cea mai buna echipa a anului Tenisul a dominat premiile Laureus
ADVERTISEMENT

Formația germană Bayern Munchen, care anul trecut a câștigat nu mai puțin de șase trofee, a fost desemnată cea mai bună echipă a anului în cadrul Galei Laureus prezentată de la Sevilla şi care a fost un eveniment virtual, pentru a se respecta măsurile din pandemia de coronavirus.

În 2020, bavarezii au obținut titlul în Bundesliga, Cupa Germaniei, Champions League, Supercupa Germaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

După un sezon fantastic, trupa lui Hansi Flick a părăsit acum Champions League în sferturi, dar este aproape să câștige un nou titlu în campionatul Germaniei.

Cea mai bună echipă a anului a fost desemnată Bayern Munchen

Pentru uriașa performanță reușită într-unul dintre cei mai grei ani pentru întregul sport, Bayern Munchen a fost aleasă cea mai bună echipă în cadrul galei Laureus unde votează peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor, printre care și Nadia Comăneci.

ADVERTISEMENT

La această categorie au mai fost nominalizate FC Liverpool, naționala masculină de rugby a Argentinei, echipa de fotbal american Kansas City Chiefs, formația de baschet Los Angeles Lakers și echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas.

Japoneza Naomi Osaka a primit premiul pentru sportiva anului, ea fiind apreciată atât pentru performanţele de pe teren, cât şi pentru implicarea în cauzele sociale şi pentru susţinerea mişcării Black Lives Matter.

ADVERTISEMENT

Salah, premiat pentru gesturile sale umanitare

Sportivul anului a fost ales spaniolul Rafael Nadal. ”Încă un an spectaculos pentru Rafael Nadal a fost încununat cu trofeul la Roland Garros în octombrie. Victoria din finala French Open a fost a 100-a la turneu pentru el, al 13-lea trofeu şi al 20-lea Grand Slam, un record egalat”, se arată pe contul de Twitter al Laureus.

Şi premiul Lifetime Achievment s-a dus tot la tenis, fiind primit de legendara Billie Jean King. Britanicul Lewis Hamilton a primit premiul Athlete Advocate of the Year, pentru felul în care a inspirat oamenii în afara pistei de Formula 1, folosindu-şi notorietatea pentru a atrage atenţia asupra nedreptăţilor din lume.

ADVERTISEMENT

Egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) a fost recompensat cu premiul Sporting Inspiration, pentru că pe lângă faptul că a câştigat titlul în Anglia, el a contribuit la construirea unei şcoli, a unui spital şi a unui unităţi de ambulanţă în oraşul său natal. Revelaţia anului este americanul Patrick Mahomes, de la echipa de fotbal american Kansas City Chiefs.

Canadianul Max Parrot (snowboarding) a primit premiul pentru revenirea anului. Parrot anunţa, în ianuarie 2019, că a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin. Opt luni mai târziu, el urma să câştige X Games la Oslo. Un premiu a primit şi Chris Nikic, pentru momentul anului în sport. El a devenit prima persoană cu sindrom Down care a concurat în triatlonul Ironman.

ADVERTISEMENT