Sport

Bayern Munchen, concurență pentru Real Madrid și Barcelona. Bavarezii vor noua stea a fotbalului olandez

Ultima perlă găsită de Ajax Amsterdam este mijlocașul Ryan Gravenberch, iar mari cluburi precum Bayern Munchen, Real Madrid sau Barcelona au început deja să tatoneze terenul în vederea unui transfer.
22.02.2022 | 11:35
Bayern Munchen concurenta pentru Real Madrid si Barcelona Bavarezii vor noua stea a fotbalului olandez
Ultima perlă găsită de Ajax Amsterdam este mijlocașul Ryan Gravenberch, iar mari cluburi precum Bayern Munchen, Real Madrid sau Barcelona au început deja să tatoneze terenul în vederea unui transfer. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 19 ani, crescut la academia clubului olandez, a impresionat în acest sezon, fiind o piesă de bază în angrenajul lui Erik ten Hag și unul dintre cei mai buni în meciurile din Champions League.

Gravenberch a strâns deja 10 selecții la naționala Olandei și este tot mai des comparat cu Paul Pogba, ei jucând pe același post și având un fizic asemănător.

ADVERTISEMENT

Luptă acerbă între Bayern Munchen, Real Madrid și Barcelona pentru Ryan Gravenberch

Cotidianul As notează că Ryan Gravenberch este de mai mult timp pe radarul celor două mari forțe din La Liga, Real Madrid și FC Barcelona, dar de curând pe listă a apărut și Bayern Munchen, care se află în căutarea unui mijlocaș central.

Tehnicianul Julian Nagelsmann îl vrea cu insistență pe fotbalistul olandez, considerându-l înlocuitorul perfect pentru Corentin Tolisso. Francezului îi expiră înțelegerea la finalul acestui sezon și va pleca din Bavaria.

ADVERTISEMENT

Gravenberch mai are contract cu Ajax Amsterdam până în vara lui 2023, iar acest lucru pune o mare presiune pe șefii ”lăncierilor”. Jucătorul pare convins că a venit vremea să facă pasul spre un club important al Europei, nu vrea să-și prelungească înțelegerea, iar olandezii ar trebui să-l vândă în vară dacă nu vor să-l piardă apoi gratis.

Olandezul e impresariat de Mino Raiola

De toată această situație pot profita marile echipe, iar Bayern Munchen speră să reușească să obțină semnătura jucătorului. Ajax pare a fi dispusă să se despartă de perla sa pentru 30.000.000 de euro, dar nemții nu sunt deciși să plătească această sumă ținând cont de situația contractuală a jucătorului și speră să-l obțină la un preț mai mic.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, presa spaniolă a scris că Florentino Perez a pus ochii pe Ryan Gravenberch și îl vede ca urmașul lui Luka Modric la Real Madrid. Cu toate acestea, ”galacticii” nu au mers mai departe pentru a încerca să negocieze cu Ajax.

Nici Barcelona nu este străină de puștiul minune al Olandei, considerându-l copia perfectă a lui Frank Rijkaard. Iar faptul că președintele Joan Laporta are o relație foarte bună cu Mino Raiola, agentul jucătorului, poate fi un factor decisiv în asemenea situații.

ADVERTISEMENT

Tehnica, principala calitate a lui Gravenberch

O altă potențială destinație pentru fotbalistul olandez este Juventus Torino. În Italia se zvonește că ”Bătrâna Doamnă” ar fi dispusă să plătească la vară 25 de milioane de euro pentru starul lui Ajax, care ar urma să-l înlocuiască pe francezul Adrien Rabiot.

Ryan Gravenberch are 1,90 metri, dar în ciuda faptului că este extrem de înalt are o calitate tehnică de invidiat. El este campion european cu naționala U17 a Olandei în 2018 și a cucerit cu Ajax două titluri, două Cupe și o Supercupă a Olandei.

Tânărul fotbalist a jucat deja 30 de meciuri în acest sezon pentru ”lăncieri” și s-a impus ca titular de drept în echipa lui Erik ten Hag, fiind de așteptat să fie folosit în echipa de start la meciul din deplasare cu Benfica Lisabona, din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League, programat miercuri, 23 februarie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT