Sport

Bayern Munchen, „demolată” de Borussia Monchengladbach în Cupa Germaniei. De când n-au mai luat bavarezii cinci goluri

Borussia Monchengladbach - Bayern Munchen 5-0 a fost șocul zilei de miercuri, 27 octombrie, în fotbalul internațional.
28.10.2021 | 00:30
Bayern Munchen demolata de Borussia Monchengladbach in Cupa Germaniei De cand nau mai luat bavarezii cinci goluri
Bayern Munchen, „demolată” de Borussia Monchengladbach în Cupa Germaniei. De când n-au mai luat bavarezii cinci goluri. FOTO: Twitter Gladbach
ADVERTISEMENT

A fost o noapte de coșmar pentru Bayern Munchen pe Borussia-Park, din Monchengladbach. Bavarezii au suferit o înfrângere pe care nu vor uita prea curând. În 16-imile Cupei Germaniei, Gladbach a câștigat cu 5-0.

Rezultatul e cu atât mai șocant cu cât Julian Nagelsmann a trimis în teren încă din primul minut cea mai bună formație a sa, inclusiv pe golgheterul și favoritul numărul 1 la Balonul de Aur Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a fost umilită în Cupa Germaniei de Borussia Monchengladbach, scor 0-5

Nicio șansă pentru campioana Germaniei, care, la pauză, era condusă deja cu 3-0. Golurile primei reprize au fost marcate de Kone (15) și de Ramy Bensebaini, care a reușit o „dublă” (15 și 21).

Catastrofa a continuat și în actul secund, atunci când bavarezii au mai încasat două goluri. Breel Embolo a realizat și el „dubla”, în doar șase minute (51 și 57) și astfel s-a consemnat una dintre cele mai mari umilințe din istoria lui FC Bayern.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat neverosimil, care a propulsat-o în optimile Cupei Germaniei, Gladbach a devenit prima formație care înscrie mai multe două goluri în porta lui Bayern, de când campioana Germaniei a fost preluată de Julian Nagelsmann.

Primul „11” pe care l-a folosit Nagelsmann în umilința cu Gladbach

  • Neuer – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Muller, Sane – Lewandowski
ADVERTISEMENT

Pe parcursul meciului și-au făcut apariția și alte super vedete, precum Sule, Tolisso, Coman și Stanisic.

A fost pentru prima dată când Bayern Munchen pierde la o diferență de minim cinci goluri, după eșecul din 1978, atunci când a fost învinsă de Fortuna Dusseldorf cu scorul de 7-1.

ADVERTISEMENT

Cea mai drastică înfrângere suferită vreodată de bavarezi datează din sezonul 1976-1977, când, într-un meci de Bundesliga, Schalke 04 i-a spulberat cu scorul de 7-0.

Când a încasat Bayern Munchen ultima dată cinci goluri

Gladbach este prima echipă care îi înscrie cinci goluri lui Bayern Munchen după Eintracht Frankfurt, care s-a impus, într-un meci de Bundesliga, pe 2 noiembrie 2019, cu scorul de 5-1. Și atunci, ca și acum, pe teren s-au aflat, printre titulari, Neuer, Pavard, Davies, Kimmich, Gnabry, Muller și Lewandowski.

Dezastrul suferit pe Borussia-Park mai consemnează o contra performanță istorică pentru Bayern, care, până la acest meci, nu pierduse niciodată la cinci goluri diferență în Cupa Germaniei.

Ultima dată când bavarezii au luat mai mult de patru goluri în Cupă s-a întâmplat în 2012, când Lewandowski era la Dortmund și marca un hattrick în victoria lui BVB, scor 5-2.

A fost și primul meci în care echipa lui Nagelsmann nu reușește să marcheze după 84 de partide consecutive. Bavarezii erau la 13 partide de recordul absolut, deținut de River Plate, 96 de jocuri la rând cu gol marcat.

  • 1 este locul pe care se află Bayern în Bundesliga, cu 22 de puncte, 11 mai multe decât Gladbach, care este pe poziția a 12-a
ADVERTISEMENT