Fotbal international

Bayern Munchen domină echipa ideală a anului 2020. Ce se întâmplă cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

04.01.2021 | 16:55
Bayern Munchen domina echipa ideala a anului 2020 Ce se intampla cu Lionel Messi si Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Cinci jucători de la Bayern Munchen, câștigătoarea ultimei ediții a Ligii Campionilor, au fost incluși în formația ideală a anului trecut, stabilită de cotidianul sportiv francez L’Equipe. Cristiano Ronaldo se află și el în echipa ideală, iar marele absent este Messi. 

Polonezul Robert Lewandowski, canadianul Alphonso Davies, nemții Joshua Kimmich şi Manuel Neuer, dar și spaniolul Thiago Alcantara, ajuns între timp la Liverpool, sunt cei cinci jucători ai lui Bayern care fac parte din ”unsprezecele” ideal al anului 2020, echipă în care Lionel Messi nu se regăsește.

ADVERTISEMENT

Alături de Lewandowski, cel mai bun marcator din Liga Campionilor în stagiunea trecută și deținătorul Trofeului FIFA The Best, ceilalți fotbaliști ofensivi din Echipa anului 2020 sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino), brazilianul Neymar (Paris Saint-Germain) și belgianul Kevin de Bruyne  (Manchester City).

Bayern Munchen are 5 fotbaliști în echipa ideală

În apărarea ideală se regăsesc spaniolul Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid, canadianul Alphonso Davies  de la Bayern Munchen, olandezul Virgil Van Dijk și englezul Trent Alexander-Arnold, ultimii doi de la deținătoarea titlului în Anglia, FC Liverpool. În poartă se află căpitanul lui Bayern Munchen, Manuel Neuer.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a avut un sezon excelent. Nemții au câștigat Liga Campionilor, campionatul și Cupa Germaniei în 2020. Poate cel mai important nume care lipsește din formația creionată de francezi este cel al lui Lionel Messi (FC Barcelona), deținător al Balonului de Aur. Argentinianul nu a făcut parte din formația ideală a anului trecut după ce echipa sa de club a terminat anul 2020 fără să câștige vreun trofeu, iar numărul de goluri date de Messi în stagiunea trecută a fost mai mic decât în anii trecuți: 31.

Echipa ideală a anului trecut, conform L’Equipe: Neuer – Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies – De Bruyne, Kimmich, Thiago, Neymar – Lewandowski, Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală aleasă de cititori

Cotidianul din Franța a prezentat și formația anului în viziunea suporterilor după voturile a 111.000 de oameni. Ea  are numai un fotbalist diferit față de formația propusă de L’Equipe: Karim Benzema, vârful lui Real Madrid, în locul lui Cristiano Ronaldo.

27 de goluri a marcat Benzema în stagiunea trecută pentru cei de la Real Madrid, în 48 de partide. A cucerit două trofee, campionatul Spaniei și Supercupa.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală a anului trecut, în viziunea cititorilor L’Equipe: Neuer – Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies – De Bruyne, Kimmich, Thiago, Neymar – Lewandowski, Benzema.

ADVERTISEMENT