VIDEO. Bayern cumpără pentru viitor. A luat un suedez de 17 ani

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
27/10/2017, 19:34
VIDEO. Bayern cumpără pentru viitor. A luat un suedez de 17 ani GALERIE FOTO

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, face parte din categoria marilor cluburi care urmăreşte cu atenţie nu doar numele sonore din fotbalul mondial, în perspectiva unui eventual transfer, ci şi elementele de perspectivă, tineri talentaţi, care ar putea reprezenta investiţii excelente pentru anii care vin şi care acum, la 16-17 ani, costă foarte puţin.

Bayern arată multă atenţie şi pentru ceea ce creşte în propria pepinieră, anticamera înaintea marelui salt, dacă jucătorul este unul cu mari calităţi, fiind echipa secundă a clubului bavarez, care activează în a patra divizie. Însă, la Munchen sunt aduşi şi copii talentaţi din toată lumea, care pot creşte la Bayern, fie pot fi lăsaţi, după ce au semnat contractul, să se dezvolte încă o perioadă de timp, în funcţie şi de vârstă, la clubul de la care au fost achiziţionaţi.

Va ajunge la Bayern Munchen în vara lui 2019

În această categorie se va încadra începând din această săptămână şi un puşti din Suedia, de la fostul club al legendarului Henrik Larsson, Helsingborg. Clubul a activat ani de zile, cu performanţe bune, în primul eşalon, dar de câţiva ani, şi ca urmare a unor grave probleme financiare, a decăzut şi acum se află în a doua divizie, unde a ratat accesul la barajul de promovare la finalul acestei ediţii.

Germanii l-au urmărit cu atenţie pe mijlocaşul ofensiv Alex Timossi Andersson şi au decis că acesta poate avea un viitor deosebit. Jucătorul a semnat cu bavarezii, dar va ajunge la Munchen doar în 2019, până atunci el urmând a juca la Helsingborg, unde a şi debutat în echipa mare în acest sezon, fiind folosit în 16 partide şi reuşind două goluri.

Închide ×