Bayern Munchen, în centrul unui scandal după petrecerea de Halloween. Cum s-a deghizat Rafinha. Foto

Claudiu Surmei   
în Bayern Munchen
01/11/2018, 19:32
Bayern Munchen, în centrul unui scandal după petrecerea de Halloween. Cum s-a deghizat Rafinha. Foto GALERIE FOTO
Bayern Munchen, în centrul unui scandal după petrecerea de Halloween

Bayern Munchen este în centrul unui imens scandal după petrecerea oranizată de Halloween. Totul a pornit de la o fotografie postată pe contul de Twitter al grupării bavareze, în care Rafinha este deghizat într-un atacator arab cu bombă. Internauții au catalogat gestul ca fiind unul rasist, în timp ce jucătorul brazilian și-a cerut scuze și a precizat că nu a vrut să supere pe nimeni.

În fotografia postată pe Twitter, fundașul lateral de 33 de ani apare îmbrăcat în port arab și ține în mână un pachet care reprezintă o bombă și pe care a scris în limba germană “Atenție!” Rafinha a postat ulterior o fotografie în care apare doar el, alături de mesajul: “Halloween-ul este o sărbătoare înfricoșătoare, un moment în care te îmbraci în costume exagerate. Nu am intenționat să supăr pe nimeni prin felul în care am ales să mă deghizez și nu am vrut să rănesc sentimentele nimănui.”

Rafinha la petrecerea de Halloween
Rafinha la petrecerea de Halloween

Bayern Munchen, în centrul unui scandal după petrecerea de Halloween

Costumul ales de Rafinha este în contrast cu toate celelalte ținute alese de colegii săi de la Bayern Munchen: vampiri și zombie pentru majoritatea jucătorilor, dar și un Sandro Wagner deghizat în Batman. “Serios? Cineva s-a îmbrăcat în atacator cu bombă? Ștergeți poza asta”, au scris imediat fanii care au văzut poza pe rețelele de socializare.

Costumul ales de Rafinha
Costumul ales de Rafinha

“Nu mi-a plăcut niciodată Bayern Munchen, dar saudiții care sunt alături de ei ar trebui să le retragă susținerea. E ridicol și pueril”, este unul dintre comentariile de pe Twitter, în timp ce un alt utilizator a comentat: “Nu este bine față de fanii voștri care sunt arabi. Ăsta e rasism.”

“Portretizați arabii în teroriști și sunteți OK cu asta? V-ați pierdut mințile, sau ce? Sunteți o dezamăgire”, a mai scris un fan. Rafinha și-a ales neinspirat costumul la patru ani după ce Chris Smalling de la Manchester United s-a deghizat în terorist sinucigaș.

Închide ×