Fotbal international

Barcelona, lider în ierarhia cluburilor cu cei mai mulți jucători la Cupa Mondială. Bayern, devansată după accidentarea lui Mane. Update

Bayern Munchen dă cei mai mulți fotbaliști la Cupa Mondială din Qatar. Podiumul este completat de Barcelona și Manchester City.
18.11.2022 | 19:46
Barcelona lider in ierarhia cluburilor cu cei mai multi jucatori la Cupa Mondiala Bayern devansata dupa accidentarea lui Mane Update
Barcelona, lider în ierarhia cluburilor cu cei mai mulți jucători la Cupa Mondială. Catalanii au întrecut Bayern Munchen. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
18-11-2022
17:53

Barcelona a întrecut-o pe Bayern Munchen

Odată cu accidentarea lui Sadio Mane și prin convocarea lui Alejandro Balde în naționala Spaniei, Barcelona este clubul cu cei mai mulți jucători convocați la Cupa Mondială, și anume 17.

Alejandro Balde a fost convocat după ce Jose Luis Gaya s-a accidentat și nu a mai putut fi folosit pentru echipa națională a Spaniei.

Cei 17 jucători de la Barcelona convocați la Campionatul Mondial din Qatar: Marc-Andre ter Stegen (Germania), Ronald Araujo (Uruguay),  Jordi Alba, Eric Garcia, Alejandro Balde, Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Ferran Torres, Ansu Fati (toți Spania), Frenkie de Jong și Memphis Depay (ambii la Olanda), Robert Lewandowski (Polonia), Raphinha (Brazilia), Andreas Christensen (Danemarca), Jules Kounde și Ousmane Dembele (ambii la Franța).

Campionatul Mondial din Qatar, care se va desfășura în perioada 18 noiembrie – 20 decembrie, va alinia la start 32 de echipe și un total de 831 de jucători. Bayern Munchen, campioana Germaniei, este echipa care dă cei mai mulți fotbaliști la Campionatul Mondial din Qatar.

Bayern Munchen, lider în clasamentul echipelor cu cei mai mulți fotbaliști la Cupa Mondială din Qatar

Bayern Munchen va avea nu mai puțin de 17 jucători care vor face deplasarea în Qatar pentru naționalele lor. Campioana Germaniei are cu un jucător mai mult decât Manchester City și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Cele două formații au trimis câte 16 jucători în Qatar. Surpriza din clasament o reprezintă Al-Sadd, fosta echipă pe care a pregătit-o Xavi. Toți fotbalișii naționalei Qatarului evoluează în campionatul intern, iar cei mai mulți provin de la Al-Sadd, 15 fotbaliști.

Manchester United (14), Real Madrid (13), Chelsea și Al-Hilal (12) și Tottenham, Juventus, PSG, Ajax, Borussia Dortmund și Atletico Madrid (11) sunt următoarele pe listă.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii de la Bayern Munchen care vor juca la Cupa Mondială:

  • Germania: Neuer, Goretzka, Gnabry, Sane, Musiala, Kimmich și Muller
  • Franța: Luca Hernandez, Upamecano, Pavard și Coman
  • Camerun: Choupo Moting
  • Canada: Davies
  • Croația: Stanisic
  • Maroc: Mazraoui
  • Olanda: De Ligt
  • Senegal: Mane

Primele cinci ligi europene dau cei mai mulți jucători la Campionatul Mondial din Qatar. Premier League este lider

Primele cinci ligi europene dau cei mai mulți fotbaliști la Campionatul Mondial din Qatar, primul turneul final care se dispută iarna. Premier League este lider în acest clasament și dă 130 de jucători la echipele naționale.

ADVERTISEMENT

La Liga, campionatul Spaniei, se află pe poziția secundă cu 84 de fotbaliști, în timp ce podiumul este completat de Bundesliga, cu 73 de jucători. Serie A, cu 66 de sportivi și Ligue 1, cu 53 completează lista celor mai bune campionate din Europa.

Primul campionat din afara Europei, care dă cei mai mulți fotbaliști la Cupa Mondială din Qatar, este MLS. În campionatul Statelor Unite joacă 35 de jucători care vor face deplasarea și în Qatar pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Erling Haaland, marele absent de la Cupa Mondială din Qatar: „Asta e realitatea”

Erling Haaland este marele absent de la Cupa Mondială din Qatar. Norvegia s-a clasat doar pe locul 3 în grupa G din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar și a ratat prezența la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului.

Atacantul lui Manchester City a dezvăluit că și-ar fi dorit să ia parte la cea mai titrată competiție din fotbal. „Mi-aș fi dorit să joc Cupa Mondială. Dar asta e realitatea acum. Eu nu o să fiu. Îmi voi relaxa corpul și mintea în această perioadă și apoi mă voi antrena.

Ce voi antrena? Nimic special. Cred că a mers destul de bine în primele mele luni la Manchester City”, a declarat Erling Haaland, conform Daily Mail. Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sergio Ramos sau David de Gea sunt alți fotbaliști cu nume care nu vor fi prezenți în Qatar.

ADVERTISEMENT