Sport

Bayern Munchen, mega-ofertă pentru De Ligt! Suma impresionantă pregătită de campioana Germaniei

Curtat de marea majoritate a granzilor europeni, Matthijs de Ligt pare decis să-și continue cariera la Munchen, iar Bayern este dispusă să plătească 90 de milioane de euro pentru serviciile sale.
09.07.2022 | 11:36
Bayern Munchen megaoferta pentru De Ligt Suma impresionanta pregatita de campioana Germaniei
Bayern pare să fie viitoarea destinație a lui De Ligt, bavarezii urmând să plătească până la 90 de milioane de euro pentru acest transfer. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Paul Pogba, care se reîntoarce la Juventus, dar și situația lui Matthijs De Ligt, care a decis să părăsescă gruparea torineză. Acestea sunt prioritățile de pe agenda Rafaelei Pimenta, cea care a preluat imperiul lui Mino Raiola, aflată deja la Torino. Și, susține presa italiană, ambele par chestiuni deja rezolvate.

De Ligt s-a înțeles deja cu bavarezii, iar Juventus este decisă să accepte mega-oferta lui Bayern

Și Chelsea îl dorea pe Matthijs De Ligt. Mai ales că Tuchel are nevoie de o piesă importantă în centrul unei defensive care i-a pierdut deja pe Christensen și Rudiger.

ADVERTISEMENT

Rafaela Pimenta însă, nu s-a abătut de la principiile sale. Pe care le-a respectat și-n anii în care era doar partenerul lui Mino Raiola, unul dintre cei mai influenți impresari din fotbalul mondial.

Ea este cea care a ținut mereu legătura cu jucătorii. Și a făcut tot posibilul să obțină acordurile dorite de aceștia. Iar în cazul olandezului, Bayern Munchen și nu Chelsea era opțiunea.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a fost de acord cu propunerea nemților. Atât din punct de vedere financiar, cât și al duratei contractului. Care ar urma să se încheie în 2027. Astfel că mai rămânea de rezolvat doar acordul celor două cluburi privind suma de transfer.

Cum arată oferta pregătită de Bayern Munchen

Juventus, care i-a plătit lui Ajax 75 de milioane de euro în 2019, a fost tranșantă. Își dorește minimum 80 de milioane de euro. Iar Bayern s-a conformat, scrie Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Există și detalii. Bavarezii le vor achita italienilor, în primă instanță, exact banii pe care aceștia îi plătiseră olandezilor. Adică 75 de milioane de euro. Dar sunt de acord să includă în contract și alte clauze. Care ar mai aduce în contul grupării italiene alte 15 milioane de euro.

Practic, toată lumea are de câștigat din această operațiune. Jucătorul, care ajunge sub comanda lui Nagelsmann, așa cum își dorește. Dar și Juventus, care face profit. Astfel că este de așteptat ca mutarea să se producă înainte de plecarea bavarezilor în turneul din SUA.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen i-a transferat în această vară pe Sadio Mane (32.000.000 euro / Liverpool), Ryan Gravenberch (18.500.000 euro / Ajax) şi pe Noussair Mazraoui (gratis / Ajax). În plus, bavarezii l-au promovat pe Gabriel Vidovic, de la echipa secundă.

ADVERTISEMENT