Sport

Probleme mari la Bayern Munchen. Trei legende ale clubului sunt anchetate pentru nereguli financiare

Bayern Munchen este de departe cel mai de succes club din istoria fotbalului german. Însă, gloria bavarezilor a adus și o serie de probleme, cel mai adesea acestea având legătură cu nereguli financiare.
29.12.2021 | 17:06
Probleme mari la Bayern Munchen Trei legende ale clubului sunt anchetate pentru nereguli financiare
ADVERTISEMENT

Istoria se repetă. Trei legende ale clubului Bayern Munchen sunt anchetate pentru nereguli financiare. În trecut Uli Hoeness a făcut închisoare.

Directorul general Oliver Kahn, directorul sportiv Hasan Salihamidzici și fostul președinte, Karl-Heinz Rummenigge sunt anchetați pentru nereguli privind plățile efectuate către antrenorii centrului de copii și juniori ai clubului.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Bayern, acuzați de exploatare

Oliver Kahn, Hasan Salihamidzici și Karl-Heinz Rummenigge, alături de alți doi membri ai Consiliului de Administrație au fost acuzați de mai mulți antrenori ai centrului de copii și juniori că au fost exploatați.

Aceștia au dezvăluit pentru postul german de radio WDR că au muncit de patru ori mai mult decât permitea legea în cazul antrenorilor de la centrul de copii și juniori (10 ore pe săptămână).

ADVERTISEMENT

În ciuda orelor suplimentare efectuate, în deosebi atunci când echipele clubului participau la turnee internaționale, acestora nu le erau plătite diurne pentru întreaga perioadă a turneelor, ci doar pentru ziua meciului.

”În opinia mea, este o exploatare a antrenorilor tineri care înțeleg târziu că sunt folosiți. Iată un exemplu: călătorești undeva la Londra sau Berlin, petreci trei zile cu copiii și totuși ți se ia în calcul doar meciul”, a declarat unul dintre antrenorii de la juniorii lui Bayern, pentru postul citat.

ADVERTISEMENT

În replică, directorul general al clubului bavarez, Oliver Kahn, a declarat că toți cei vizați de această anchetă s-au pus la dispoziția procurorilor.

”Cooperăm total cu autoritățile în anchetă. Este în interesul nostru ca această problemă să fie clarificată complet”, a declarat Khan, citat de presa din Germania.

ADVERTISEMENT

Uli Hoeness a făcut închisoare pentru fraudă fiscală

Neregulile financiare nu sunt tocmai o noutate pentru Bayern Munchen. În 2014, președintele Uli Hoeness a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Hoeness a pledat vinovat în procesul în care era acuzat de evaziune fiscală în valoare de 18,5 milioane de euro. Mai mult, în fața procurorilor acesta a recunoscut că nu a plătit taxe pe venit în valoare de 27,2 milioane de euro, bani pe care i-a ascuns în conturi bancare din Elveția.

A ispășit aproape doi ani de închisoare, iar în toamna anului 2016 a candidat la președinția clubului Bayern Munchen și a fost reales președinte cu majoritate de voturi.

”Am comis o mare greşeală, este indiscutabil, dar cred că am făcut totul pentru a-mi repara greșeala. Mi-am plătit datoria la fisc până la ultimul cent.

Iar acum sunt aici și vă cer o a doua şansă şi vă promit că voi face totul pentru a vă onora aşteptările”, spunea Uli Hoeness în fața celor 6.000 de membri cu drept de vot au clubului Bayern Munchen. Doar 108 au votat împotriva lui.

ADVERTISEMENT