Fotbal international

Bayern Munchen pregăteşte pentru vara lui 2019 o mutare bombă: 200 de milioane pentru Griezmann

21.08.2018 | 19:04
Bayern Munchen pregateste pentru vara lui 2019 o mutare bomba 200 de milioane pentru Griezmann
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen pregăteşte pentru vara lui 2019 o mutare cu adevărat bombă, ţinând cont mai ales de politica financiară a clubului bavarez, care până acum nu a depăşit suma de 40 de milioane euro pentru aducerea unui jucător pe Allianz Arena. Dar informaţia vine din paginile uneia dintre cele mai respectate publicaţii din Germania, Bild şi de aceea trebuie privită cu atenţie.

Potrivit publicației Bild, germanii vor neapărat un transfer de răsunet şi s-au orientat pentru campionul mondial Antoine Griezmann. Pe germani nu-i sperie nici măcar clauza uriașă de rezilere pe care o are francezul în acest moment, 200 de milioane de euro, dublă faţă de cea pe care a avut-o până în această vară, când a semnat un nou contract cu Atletico Madrid. Bayern este dispusă să plătească această sumă, care s-ar fi putut înjumătăți chiar în această vară dacă Griezmann nu și-ar fi prelungit acordul cu madrilenii.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen pregăteşte pentru vara lui 2019 o mutare bombă. Griezmann e omul potrivit

O asemenea schimbare de atitudine în politica financiară a bavarezilor ţine de faptul că Bayern are tot mai puţine şanse să mai câştige trofeul Champions League. Conducerea clubului bavarez a ajuns la concluzia că un asemenea obiectiv este foarte greu de atins şi pentru că nu există un jucător de superclasă în echipă, capabil să facă diferenţa. În aceste condiţii Bayern este dispusă să facă eforturile financiare care să se concretizeze cu aducerea unui superstar, în jurul căruia să se adune şi ceilalţi jucători. Griezmann este văzut drept omul potrivit, dar va fi foarte greu de luat fără a se apela la clauza de eliberare.

Practic, Atletico este greu de presupus că ar accepta vreun moment negocieri cu vreun club pentru diamantul său, însă ar fi cu mâinile legate la spate, dacă Bayern ar plăti clauza. Un Griezmann lângă golgeterul Lewandowski şi lângă James Rodriguez ar face o tripletă de aur la Munchen, iar Bayern ar putea spera la revenirea în bătălia pentru trofeul Champions League.

ADVERTISEMENT

Dybala e varianta de rezervă

Dacă va apărea vreun obstacol între timp în planurile lui Karl-Heinz Rummenigge şi ale celorlalţi conducători ai bavarezilor există şi o variantă B, care înseamnă renunţarea la Griezmann şi începerea negocierilor cu Juventus pentru argentinianul Paulo Dybala, care costă 110 milioane. Cert este că la momentul actual Bayern începe să înţeleagă că lotul pe care îl are foarte greu ar putea emite pretenţii la câştigarea UEFA Champions League.

Bayern Munchen pregătește pentru vara lui 2019 o mutare bombă. Există şi o variantă de rezervă, argentinianul Paulo Dybala
Bayern Munchen pregătește pentru vara lui 2019 o mutare bombă. Există şi o variantă de rezervă

Sezonul acesta, în opiniile specialiştilor, care au analizat valoarea loturilor marilor puteri participante, Juventus, după ce s-a întărit cu recordmanul competiţiei, portughezul Cristiano Ronaldo, FC  Barcelona, Manchester City şi PSG ar fi echipele cele mai îndreptăţite să aspire la trofeul Champions League, în timp ce câştigătoarea ultimelor trei ediţii, Real Madrid, fără o achiziţie bombă până la 31 august şi FC Liverpool ar sta în anticameră. Real nu mai poate fi privită ca principala candidată la trofeu cu actualul lot pe care îl are. Iar Bayern Munchen şi Manchester United sunt numele mari pe care cu greu le vede cineva implicate în atacarea trofeului . Desigur, surprize au fost mereu şi nu este exclus orice, dar şi casele de pariuri văd aceeaşi ordine: Juventus, FC Barcelona, Manchester City şi PSG:

ADVERTISEMENT