Sport

Bayern Munchen – PSG 2-0 și Tottenham – AC Milan 0-0, în returul optimilor de finală Champions League. Messi și Mbappe spun „adio” competiției. Primele 4 echipe calificate în sferturi și când are loc tragerea la sorți

Bayern Munchen și AC Milan s-au calificat și ele în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după meciurile retur disputate miercuri împotriva lui PSG, respectiv Tottenham.
08.03.2023 | 23:56
Bayern Munchen  PSG 20 si Tottenham  AC Milan 00 in returul optimilor de finala Champions League Messi si Mbappe spun adio competitiei Primele 4 echipe calificate in sferturi si cand are loc tragerea la sorti
Bayern s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după un dublu succes în fața lui PSG
ADVERTISEMENT
08-03-2023
22:25

Chelsea, Benfica, Bayern și AC Milan, calificate în sferturile Ligii Campionilor

După partidele retur din optimi disputate marți și miercuri, Chelsea, Benfica, Bayern și AC Milan sunt primele patru echipe calificate în sferturile de finală ale Champions League. Ultimele patru sfertfinaliste le vom afla pe 15 și 16 martie, când se joacă retururile la Manchester City – RB Leipzig (în tur: 1-1), FC Porto – Inter (1-0), Real Madrid – Liverpool (5-2) și Napoli – Eintracht Frankfurt (2-0).

Tragerea la sorți a meciurilor din sferturi de finală și semifinale va avea loc pe 17 martie, la sediul UEFA de la Nyon.

08-03-2023
18:49

Bayen Munchen - PSG 2-0 (Choupo-Moting 61, Gnabry 90)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Bayern câștigă cu 2-0 și se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după o dublă victorie în fața miliardarilor de la PSG. Dovadă că nu întotdeauna banii aduc fericirea (trofeele) în fotbal…

Min. 90+4: Mane îmscrie cu un șut la vinclu din marginea careului, dar golul este anulat pentru ofsaid.

Min. 90+2: Donnarumma intervine salvator la șutul lui Davies din colțul careului mic.

Min. 90: GOOOL Bayern! Contraatac rapid al gazdelor, finalizat superb de Gnabry cu un șut plasat din interiorul careului.

Min. 82: Corner pentru oaspeți și Sergio Ramos reia cu capul din 6 metri, milimetric pe lângă bară.

Min. 75: Sane scapă periculos pe partea stângă, întoarce un adversar, șutează din cădere de la 7-8 metri, dar mingea trece pe lângă bară.

Min. 67: Mbappe șutează din întoarcere la colțul scurt, Sommer reține în doi timpi.

Min. 64: Corner executat de Messi, Sergio Ramos reia periculos cu capul din 6 metri, dar Sommer are un reflex uluitor și respinge din nou în corner.

Min. 61: GOOOL Bayern! Muller recuperează o minge în careul advers, îi trimite lui Goretzka, acesta îl gaăsește liber la 6 metri pe Choupo-Moting, care îndeplinește o simplă formalitate.

gol bayern
Golul lui Choupo-Moting din minutul 61

Min. 60: Corner pentru gazde, Goretzka reia cu capul din câțiva metri peste poartă.

Min. 52: Choupo-Moting reia cu capul în plasă din 7-8 metri după o centrare de pe partea stângă, dar golul este anulat deoarece pe traiectoria balonului se afla și Muller, care era în ofsaid.

Min. 38: Sommer e aproape de o gafă colosală, ce o putea costa scump pe Bayern. Încearcă să iasă în dribling din presingul advers, pierde mingea în fața lui Vitinha, care reia spre poarta goală, însă apare De Ligt și respinge de pe linia porții.

Min. 32: Donnarumma respinge în corner șutul lui Musiala din careu.

Min. 25: Ocazie imensă ratată de Messi, care este găsit excelent în careul mic, dar e blocat în două rânduri miraculos de Sommer și de De Ligt.

Min. 18: Mbappe șutează din unghi, în plasa laterală.

Min 16: Goretzka șutează din marginea careului mare, dar Donnarumma reține balonul.

Min. 14: Mbappe reușește să înscrie, dar golul este anulat pentru un fault la Sommer.

Min. 2: Mbappe pătrunde pe partea stângă, șutează la colțul scurt, dar Sommer reține.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Bayern Munchen – PSG:

Bayern: Sommer – Stanisic, Upamecano, De Ligt, A. Davies – Goretzka, Kimmich – K. Coman, Muller, Musiala – Choupo-Moting. Rezerve: Ulreich – Blind, Cancelo, Gnabry, Gravenberch, Ibrahimovic, Mane, Mazraoui, Sane, Sarr, Tel, Wanner Antrenor: Julian Nagelsmann

PSG: Donnarumma – Danilo, S. Ramos, Marquinos  – Hakimi, Vitinha, Verratti, F. Ruiz, N. Mendes – Messi, Mbappe. Rezerve: Rico, Letellier – Bernat, Bitshiabu, Ekitike, Gharbi, Pembele, Mukiele, Sanches, Soler, Zaire-Emery. Antrenor: Christophe Galtier

08-03-2023
18:47

Tottenham - AC Milan 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Final de meci. AC Milan reușește să-și păstreze avantajul luat în tur și face pasul spre sferturle de finală.

Min. 90+4: AC Milan scaă pe contraatac, dar Origi nimerește bara.

Min. 90+3: Kane reia periculos cu capul, dar Maignan are un reflex uimitor.

Min. 77: Romero vede al doilea galben pentru un fault dur asupra lui Theo Hernandez si este eliminat.

Min. 67: Giroud șutează din cădere, dar mingea este blocată de Forster.

Min. 64: Pătrundere impetuoasă a lui Hojbjerg, care șutează din unghi, dar Maignan este acolo și respinge în corner.

Min. 51: Brahim Diaz se strecoară prin defensiva englezilor și șutează din 6 metri, dar portarul Forster respinge cu piciorul.

Min. 35: Kane șutează din unghi, mingea este deviată de Thiaw, dar Maignan se redresează la timp și respinge în corner.

Min. 18: Schemă a Milanului la o lovitură liberă de la 25 de metri, Messias este lăsat singur cu portarul, dar șutul său este dezamăgitor și mingea trece pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

La fel cum s-a întâmplat și la marți seara la Chelsea – Borussia Dortmund, și meciul dintre Tottenham și AC Milan va începe cu o întârziere de zece minute. Tot din cauza traficului infernal din Londra.

Au apărut echipele de start la Tottenham – AC Milan:

Tottenham: Forster – Romero, Lenglet, Davies – Emerson, Skipp, Højbjerg, Perisic – Kulusevski, Kane, Son. Antrenor: Antonio Conte

AC Milan: Maignan – Kalulu, Thiaw, Tomori – Saelemaekers, Tonali, Krunic, Hernandez – B. Diaz, Giroud, R. Leao. Antrenor: Stefano Pioli

Miercuri, 8 martie, de la ora 22:00, se  dispută următoarele două meciuri din cadrul returului optimilor de finală ale Champions League,  programate în această săptămână: Bayern Munchen – PSG (în tur 1-0) și Tottenham – AC Milan (în tur 0-1) . Ultimele patru jocuri (Real Madrid – FC Liverpool, Manchester City – RB Leipzig, FC Porto – Inter și Napoli – Eintracht Frankfurt) sunt programate marți, 14 martie, și miercuri, 15 martie.

Cine transmite la TV meciurile Bayern Munchen – PSG și Tottenham – AC Milan din returul optimilor de finală ale Champions League

Partidele Bayern Munchen – PSG și Tottenham – AC Milan au loc miercuri, 8 martie, de la ora 22:00, în returul optimilor de finală ale Champions League. Ele vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport, după cum urmează: Bayern Munchen – PSG  pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, iar Tottenham – AC Milan pe Digi Sport 2, Orange Sport 3 și Prima Sport 2. Le mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea, atât la Munchen cât și la Londra, se anunță deloc favorabilă fotbalului, deși în capitala Bavariei nu va fi frig. Va fi însă foarte multă umezeală și perspective mari ca la ora startului partidelor să plouă, chiar destul de tare la Munchen. La Londra va fi foarte frig, maxima zilei de 2 grade, cu temperatură de îngheț la ora jocului, la Munchen 12 grade la amiază, în jur de 5-6 la ora 22:00.

Toate informaţiile despre Bayern Munchen – PSG  în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ce probleme de lot au cele două echipe

Julian Nagelsmann îl are absent pentru tot sezonul pe portarul Manuel Neuer, la care se adaugă cei doi fundași francezi, Benjamin Pavard, suspendat pentru cartonaș roșu luat la meciul tur în minutul 90, și Lucas Hernandez, accidentat de mai bine de două luni. În rest, jucătorii din compartimentul median și de atac sunt toți disponibili.

ADVERTISEMENT

PSG nu are decât două absențe. Una este fundașul central Kimpembe, iar a doua unul dintre cei trei jucători cheie, mijlocașul ofensiv brazilian Neymar, pentru care sezonul s-a încheiat în urma rupturii de ligamente suferită la un meci din Ligue 1. Oricum, PSG dorește să se despartă de jucătorul sud-american în această vară.

Cine arbitrează Bayern Munchen – PSG

Meciul vedetă al returului optimilor de finală din Champions League dintre Bayern Munchen și PSG a fost încredințat de UEFA unui arbitru de categoria Elite, italianul Daniele Orsato. Este o alegere care a iritat mult conducerea pariziană, ca urmare a faptului că vorbim exact despre omul care a arbitrat finala Champions League din 2020 de la Lisabona, care s-a disputat exact între Bayern și PSG și a fost câștigată de bavarezi. La acea vreme, partea franceză a acuzat vehement modul în care a condus italianul, cu multe decizii pro Bayern.

ADVERTISEMENT

Acum, șefii lui PSG consideră că delegarea lui Orsato, unul dintre veteranii arbitrajului european, la cei 47 de ani ai săi, a fost una țintită pentru a facilita calificarea bavarezilor și președintele Nasser El Khelaifi a anunțat că va monitoriza cu atenție fiecare decizie a italianului.

Cote la pariuri la jocul Bayern Munchen – PSG

Din punctul de vedere al caselor de pariuri, Bayern Munchen este echipa favorită, ținând cont de cota de 1,80 primită la victorie, față de 3,90 trecută în dreptul lui PSG. Șansă dublă „X2” are cotă de 2,05, dar un gol înscris de Mbappe și colegii lui ajunge doar la 1,35, semn că se așteaptă ca și francezii să puncteze măcar o dată. La calificare, Bayern are 1,15, iar PSG o supercotă de 5,50.

ADVERTISEMENT

Sunt nu mai puțin de 12 meciuri directe începând din 1994 până acum, toate în Champions League, și nu a existat niciodată un rezultat de egalitate! Bilanțul este perfect egal, câte șase victorii de fiecare parte. La Munchen, parizienii au reușit două victorii, 1-0 în 1994 și 3-2 în 2021.

Toate informaţiile despre Tottenham – AC Milan în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ce probleme de lot au cele două echipe

Cinci jucători vor lipsi la apelului antrenorului lui Tottenham, italianul Antonio Conte. Este vorba, mai ales, de portarul titular, francezul Hugo Lloris, dar și de Bissouma, Bentancur, Sessegnon și Dier, cu toții accidentați. Nu lipsește însă golgeterul all time al lui Spurs, Harry Kane, care de la vară este transferabil pentru oricine plătește suma de 120 de milioane de lire sterline, aproximativ 140 de milioane euro.

La AC Milan, veteranul Zlatan Ibrahimovic, care a revenit în campionat după foarte multe luni, la aproape 42 de ani, nu este pe lista UEFA, iar absenți sunt fundașii Calabria și Florenzi. Antrenorul Stefano Pioli a renunțat la Tătărușanu și îl are în poartă pe francezul Maignan, dar problemele cele mai mari sunt cu atacantul Rafael Leao, care a refuzat orice prelungire de contract.

Cine arbitrează meciul Tottenham – AC Milan

Și aici UEFA a delegat unul dintre oamenii săi de casă, francezul Clement Turpin, un arbitru care a comis numeroase erori în mai multe meciuri, dar care rămâne binevăzut în opiniiile forului de la Nyon. Arbitrul de 40 de ani este component al grupului Elite la UEFA încă din 2012, ceea ce este puțin inexplicabil, pentru că abia în 2010 devenise arbitru FIFA și UEFA.

Clement Turpin a fost prezent la turneul final al CM din Rusia în 2018 și la cel din Qatar, din noiembrie-decembruie 2022. A fost desemnat să conducă finala Europa League 2021 Villarreal – Manchester United și un mai târziu a oficiat la finala Chmapions League, FC Liverpool – Real Madrid. În ambele finale, cei care au ridicat trofeele au fost jucătorii echipelor spaniole.

Cote la pariuri la jocul Tottenham – AC Milan

Și aici, echipa gazdă este preferata caselor de pariuri la victoria după 90 de minute, la cota de 1,90. Italienii au cotă de 4,40 pentru a-l supăra rău de tot pe colericul Antonio Conte. Șansă dublă „X2” are cotă 1,95, un gol marcat de oaspeți ajunge la 1,55, în timp ce Harry Kane și colegii dacă dau gol au doar 1,22. La calificare, AC Milan e favorită – cotă 1,65, Tottenham primind cotă de 2,30.

Istoricul direct se rezumă la cinci meciuri existente între cele două echipe. La Londra, au avut loc doar două partide. În 1972, în ceea ce abia primise denumirea de Cupa UEFA din Cupa Orașelor-Târguri, s-au impus englezii cu 2-1, iar în 2011, în grupele Champions League, a fost 0-0. În tur, pe San Siro din Milano, rossonerii au câștigat cu 1-0, unicul gol fiind opera spaniolului Brahim Diaz după numai șapte minute. „Spurs” a căutat egalarea, dar a suferit destul de mult pe faza de construcție și de aici, firesc, numărul ocaziilor clare de gol a fost redus, când a trebuit portarul Ciprian Tătărușanu fiind la datorie.

ADVERTISEMENT