Fotbal international

Bayern Munchen revine la antrenamente! Cum se vor respecta regulile de protecție

05.04.2020 | 14:40
Bayern Munchen revine la antrenamente Cum se vor respecta regulile de protectie
ADVERTISEMENT

Bundesliga vrea să demonstreze că fotbalul se poate continua chiar și în timpuri de pandemie, deși Germania rămâne una dintre cele mai afectate țări europene de coronavirus.

Bayern Munchen revine la antrenamente

Mai multe grupări din prima ligă germană au decis ca de luni să înceapă antrenamentele în mod normal, deși pericolul COVID 19 e departe de a fi fost eradicat.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Leipzig, Schalke 04 și Wolfsburg sunt grupările care de luni trec la treabă, dar după un program special, condiționat de pandemie.

Grupuri de câte patru sau cinci jucători

Astfel, la Bayern Munchen jucătorii vor fi împărțiți în grupuri de câte patru și unul de cinci, jucătorii urmând a fi așezați la distanță unii față de alții.

ADVERTISEMENT

Cele cinci grupuri nu trebuie să interacționeze sub nici o formă, conform planului stabilit de stafful tehnic al echipei, pentru a se evita orice surpriză neplăcută.

Jucătorii vor primi mâncare, dar o vor consuma acasă

După antrenament fiecare jucător fiecare jucător va primi din partea clubului maâncare, dar aceasta va fi bine ambalată în casolete speciale și nu va fi consumată decât acasă.

ADVERTISEMENT

Până acum antrenamentele au avut loc numai la domiciliu, pe baza unor videoconferințe la care toți jucătorii au fost obligați să participe.

Bundesliga e întreruptă până pe 30 aprilie

Bundesliga este întreruptă până la 30 aprilie, dată la care oficialii federației și ai Ligii preconizează să poată relua competiția. Din cele 34 de etape s-au jucat 25. Lider e Bayern, cu 55 de puncte, urmată de Borussia Dortmund, 51 puncte.

ADVERTISEMENT

Bundesliga s-a oprit brusc în momentul în care un jucător de la echipa Paderborn, care urma să joace la Dusseldorf, a fost despistat pozitiv cu COVID 19.

Nu s-a oprit până la apariția primului caz de COVID 19 în Bundesliga

Până atunci fuseseră constate cazuri de îmbolnăvire doar la nivelul ligii secunde, la echipa Hannover 96, unde doi jucători, ambii fundași centrali, au fost găsiți pozitiv.

Jucătorii au cerut oprirea campionatului, dar decizia nu a fost luată decât după ce a apărut acel prim caz de coronavirus în prima divizie, lucru care a produs multă iritare, pentru că se consideră că oficialilor nu le-a păsat decât de sănătatea jucătorilor din Bundesliga.

ADVERTISEMENT